- 30 dkg gluténmentes süteményekhez való lisztkeverék
- 4 tojás
- ½ avokádó pépesre törve
- egy maréknyi reszelt cukkini
- 15 deka teavaj
- 2 ek barna cukor
- 1 tasak finesse narancshéj
- 1 ek kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a reszelt cukkinit, a pépesre tört avokádót, a narancshéjat, a puha vajat, és kikeverjük. Ezután lassanként adagolva belevegyítjük a gluténmentes lisztkeveréket, és csomómentesre keverjük. Szilikonos formába a massza felét beleöntjük, majd a megmaradó részbe a kakaóport belekeverjük, és a formában lévő massza tetejére öntjük. Előmelegített sütőben (180 fok) hőlégkeverésen sütjük, tűpróbát végezve. Én szeretem kicsit ropogósabbra sütni a külső részét. Ha kész, a formából óvatosan kiborítjuk, majd kihűlés után szeleteljük.
Ehhez kíván délutánra még egy jó kávét is: Pammer Lívia
Aki erre a fotómra ránéz, rögtön tudja, merre jártam! Igen, ez Ausztria. A német ROTO cég grazi nemzetközi sajtótájékoztatóján ezt is felszolgálták a délelőtti kávéhoz. Hozzá stájer alma és körte járt, igazán mennyei. Az osztrákok szerint a kuglóf saját specialitásuk, bár a babérokért a rómaiak és a franciák is ácsigóznak. Egy biztos, Ferenc József császár élt-halt a mazsolás változatért, … és minden más óbécsi sütiért. Remek recept adventre vagy karácsonyra is!