- 60-70 dkg halfilé (pl. afrikai harcsa)
- 10-15 dkg magozott olajbogyó
- 2 szál újhagyma karikákra vágva
- 2 szál sárgarépa kockázva
- 1 szál fehérrépa
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál olaj
- só, bors,
- sómentes ételízesítő
Elkészítés:
- Vágjuk kockákra a halfilét, sózzuk, borsozzuk. A felhevített olajon pár perc alatt üvegesre pároljuk a hagymát. Adjuk hozzá a répákat, hintsük meg egy kevés ételízesítővel, pirítsuk 2-3 percet. Keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, és öntsük fel 1-1,5 liter hideg vízzel.
- Közepes lángon főzzük 6-8 percig, míg a zöldség megpuhul. Vágjuk félbe az olajbogyókat, és a hallal együtt adjuk a leveshez. Főzzük pár percet, és frissen vágott metélőhagymával hintsük meg tálaláskor.
Jó étvágyat hozzá: Max!
Hal és burgonya (Fish&Chips), a klasszikus, más kivitelben, levesként. Nyilván amelyik páros sütve jól illik egymáshoz, az főzve sem lehet ellenség. Ismét egy olyan leves, ahol meg lehet mutatni a hal ezernyi arca közül egy újabbat. Ha ki tudunk lépni a halászlé, sült hekk (sicc!) és harcsapaprikás háromszögből, és egy kicsit nyitottak vagyunk, akkor rájövünk, mennyi minden kihozható egy jó alapanyagból. Ez is Max konyhájából került ki!