- 50 dkg pulyka felsőcomb
 - 2 dl tejszín
 - 4 (+1) gerezd fokhagyma
 - 1 ek liszt
 - majoránna
 - só
 - 25 dkg pappardelle (szélesmetéltel)
 - 30 dkg spenót
 - 10 dkg kenyérszalonna
 - bors,só
 - olívaolaj
 
Elkészítés:
A pulykahúst kis kockákra daraboljuk, és olívaolajon elkezdjük pirítani. Amikor már elvesztette nyers színét, és egy kis pirult színt is kapott, megsózzuk, majoránnával és 4 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük, majd vízzel felöntögetve, (mint a pörköltnél) puhára főzzük. Az utolsó forrásnál, a tejszínből és a lisztből készült habarással besűrítjük. Én az intenzív íz érdekében itt végén, a tejszínnel együtt még egy gerezd zúzott fokhagymát is adok hozzá – teszi hozzá az őrülten jó ételek szakértője!
A tésztát kifőzzük. A spenótot megtisztítjuk, a "szárrészét" szükség szerint kivágjuk, kitépkedjük, majd a leveleket durván felaprítjuk. A kenyérszalonnát kis kockákra vágjuk és egy-két evőkanálnyi olívaolajon megpirítjuk, aztán hozzáadjuk a spenótot, és pillanatok alatt megfonnyasztjuk, megborsozzuk, ha igényli megsózhatjuk, és a kifőtt tésztával alaposan összeforgatjuk.
Tálaláskor a spenótos tésztára halmozzuk a pulykaragut.
                    
Örülök, hogy annyian érdeklődtetek a spárgás receptek iránt! Ezen felbuzdulva, most itt a legújabb költeményem, használjátok egészséggel!