Facebook hozzászólás
2 557

PÉNZTÁRCAKÍMÉLŐ

Egyből kettőt, avagy a leves és a sült kacér násza

Régi módszer ez nálunk, hogy a húsról lefőzünk egy levest, majd a leveshúst lesütjük sok zöldséggel és egy kis tejföllel. Ezt szoktam én válságos ételnek hívni, mert azért jót tesz az ember pénztárcájának, hogy egy alapanyagból kihozza az egész ebédet. Max konyhájában így takarékoskodnak!

Leves és sült kerámia tálban, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Készítettük kacsával, csülökkel és most például csirkével. (Ha csülköt használunk, nagyszerű lesz a levesünk, de gondoljunk bele, hogy egy kocsonyába is nyugodtan bele lehet tenni.)

Leszűröm és szétszedem a levest, a húst leterítem egy tűzálló tálba, arra rá a zöldséget. Ízesíteni nem kell, mert a leves zamata a húsban már benne van. 3-4 evőkanányi tejfölt, hőkiegyenlítéssel kikeverek 2-3 merítőkanál levessel. Az így kapott mártást szépen rácsorgatom a tálra.
Meleg sütőben szép pirosra sütöm. Sok idő nem kell hozzá, mert minden főtt, csak egyben kell sütni!

Jó étvágyat kíván hozzá: Max

Karfiol steak, hamis aioli mártással

karfiol steak, Kép: maxkonyhaja
Kép: maxkonyhaja.hu

Kalandozás a mentes, könnyedebb világba! Ez is rendezvényre, vendégeknek készült, és fel is került a táblás ajánlatok közé. Azt mondták a húsmentes étkezést folytató vendégeim, hogy általában grillezett zöldséget (nem tudom, miért hívnak egy olajozott rostlapon/serpenyőben meggyalázott zöldséget grillezettnek, ahol mondjuk előtte egy termetes marha steak készült), vagy párolt zöldséget tudnak enni. Opció lehet még a saláta is. A húsmentes étkezés okai lehetnek egészségügyi, vallási, vagy a leggyakoribb a „fejbenvan a baj”. De tudni kell kezelni, és tudjuk, legjobb vendég a hálás vendég. Tehát akkor íme: a karfiol steak. Max konyhája ezt is tudja!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!