PÉLDÁUL GLUTÉNMENTESEN
Hús és pizza, avagy aki pont olyan…
Aki olyan étrendet követ vagy épp úgy hozta a sors, hogy nem ehet lisztet, glutént; annak nem jó, de nem is olyan rossz, ha ügyesen áthidalja a problémát. Ilyen vagy olyan étrend, az még nem zárja ki, azt hogy „pizzát” egyen. Amikor bekattanok képes vagyok ilyenre…, (na és olyanra is)… A következő Őrültség már egy ideje a fejemben volt, és a napokban el is készítettem; aztán utána megnéztem a net-en…, hát létezik egy-két próbálkozás, de azokhoz adnak zablisztet, zabpelyhet, és tojást is… Na, az enyém ezeknél egyszerűbb, csak hús és a feltétek, amiből nem is kell sok – írja az őrülten jó receptek kitalálója!
Hozzávalók:
- 60 dkg darált sertéshús
- 25-30 dkg sajt
- 1 kis doboz paradicsompüré (70g)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2+1 ek olívaolaj
- 2 ek víz
- kakukkfű
- rozmaring
- bazsalikom
- római kömény (vagy fűszerkömény)
- bors, só
- kedvünkre való pizzafeltétek
Elkészítés:
A darált húst sóval, borssal és egy kis őrölt római köménnyel, valamint 2 evőkanál olívaolajjal alaposan összekeverjük, összegyúrjuk. A paradicsompürét 2 evőkanál vízzel, 1 evőkanál olívaolajjal, kakukkfűvel, rozmaringgal, bazsalikommal, sóval, borssal kikeverjük, aki kívánja egy kis cukrot is adhat hozzá.
A sütőt bemelegítjük 190-200 fokra. Egy sütőhöz való tepsit kibélelünk, sütőpapírral és darált húsból 4 egyforma kb. 15 centis korongot, „pizzatésztát” formálunk, és a belepakoljuk a tepsibe, majd 10 percig sütjük az előmelegített sütőben.
Közben előkészítjük a feltéteket, és a sajtot. Az elősütött alapokat kivesszük a sütőből, megkenegetjük a paradicsomszósszal, megszórjuk sajttal, rátesszük a feltéteket, és visszatoljuk a sütőbe. Újabb 10-12 perc elteltével, illetve ahogy szépen pirul készre sütjük; egy egyszerű salátával laza kis vacsora, de akár leves után egy jó kis második is lehet.
Jelen esetben a salátát, uborkából, zellerből, lilahagymából, mandulaforgácsból és fekete szezámmagból dobtam össze, ízesítésnek, olívaolajat, borecetet és sót használtam. A pizzafeltét pedig egyszerűen olíva-, és kapribogyó lett.
Őrülten jó étvágyat kívánok hozzá: Steffel Csaba!
1 pizza, 3 variáció
Igen, már a pizzának is van világnapja. Nyilván, már mindenki ezer félét próbált, és a legtöbben rendelték, vagy fagyasztva megvették az első szupermarketben. Pedig a legjobb, amit magad készítesz, és hidd el, egyáltalán nem ördöngősség! És egy tepsin belül úgy variálod, ahogy csak akarod!
Hozzászólás zárolva.