EBÉDKALAND PERCEK ALATT
Laska és tönköly, avagy pirított laskagomba tönkölybúzával
Vegán receptet kért tőlem a közelmúltban valaki. Az is ajánlotta, hogy hetente egyszer lehetne egy vegán ötletem is… – írja blogjában az őrülten jó ételek szerzője. Aztán megnéztem a dolgaimat – tette hozzá Steffel Csaba -, és valóban, eddig kettő olyan étkem van ami beleillik a vegán étrendbe.
Hozzávalók 2 éhes szájhoz:
- 30 dkg laskagomba
- 1 kis doboz tönkölybúza (konzerv/150g)
- 1 db lila hagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- bazsalikom
- bors, só
- fehér borecet
Elészítés:
A laskagombát megtisztítjuk az alsó keményebb szárrészét eltávolítjuk, majd olívaolajon sózás nélkül szépen megpirítjuk. Közben a lilahagymát felkarikázzuk, a paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk. Mikor a gomba már szép színt kapott, hozzáadjuk a hagymát és a tönkölybúzát, aztán egy perc múlva a paprikát és a paradicsomot is, de ezekkel már csak összemelegítjük, megsózzuk, borsozzuk, aprított bazsalikommal ízesítjük; az utolsó pillanatban finoman meglottyintjuk egy kevéske borecettel.
Jó étvágyat kíván a „majdnem vega” Steffel Csaba!
Kasztíliai sajtos gomba
Elsősorban szarvasmarha, juh, sertés és baromfi ételeiről híres a kasztíliai konyha. A magyarországnyi területű spanyol régió egészen egyedi ízeket kínál. Nem véletlen, hiszen egész Európában ott él a legtöbb őshonos állat. Ez a különleges előétel is helyi tejből és sajtból a legfinomabb, a spanyol piacok gombakínálatáról pedig már ódákat zengtem az Életforma oldalain. Azért próbáld meg, mert biztosan elvarázsolod az esti vacsivendégeidet! Hódításhoz pedig egyenesen kiváló!
Hozzászólás zárolva.