Rácsos párnácska gombával, sajttal
Leveles tésztából készült, ezúttal egy töltött párnácska gombakrémmel-sajttal. Gyors és finom vacsora lett belőle. Nem spóroltam a gombakrémmel és a sajttal sem, így egy jó kis szaftos ízes tölteléket kaptam.
Hozzávalók:
- 30 deka csiperkegomba
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- őrölt bors
- egy csipet őrölt pirospaprika
- egy csipet kakukkfű
- 1 mokkáskanál porított vargánya – ételízesítő helyett-
- himalája só
- zsiradék
- friss apróra vágott petrezselyemzöld
- liszt
- tejföl
- gouda sajt
- 1 cs bolti leveles tészta
Elkészítés:
A lereszelt vöröshagymát kevés zsiradékon átpároltam, és hozzáadtam a szintén reszelőn apróra reszelt gombát. Sóztam, fűszereztem, egy csipet őrölt pirospaprikával meghintve , kevés vízzel felengedve puhára főztem. Egy evőkanálnyi tejfölt kikevertem fél evőkanálnyi liszttel és hőkiegyenlítés után a gombához adva sűrű masszát főztem. A leveles tésztát 20 egyforma darabra vágtam, tízet félretettem , a maradék tíz lapocskára gombakrémet halmoztam, és reszelt gouda sajtot szórtam. Mikor minden darabot így megtöltöttem, a félretett tíz lapocskát rácsozóval áthúztam és egyenként a töltelékes lapokra borítottam , a széleket jól lenyomtam. Szilikonos sütőpapírra helyeztem a párnácskákat, és előmelegített sütőbe 180 fokon aranyszínűre sütöttem. Langyosan fogyasztottuk.
Jó étvágyat kíván hozzá: Pammer Lívia
Kasztíliai sajtos gomba
Elsősorban szarvasmarha, juh, sertés és baromfi ételeiről híres a kasztíliai konyha. A magyarországnyi területű spanyol régió egészen egyedi ízeket kínál. Nem véletlen, hiszen egész Európában ott él a legtöbb őshonos állat. Ez a különleges előétel is helyi tejből és sajtból a legfinomabb, a spanyol piacok gombakínálatáról pedig már ódákat zengtem az Életforma oldalain. Azért próbáld meg, mert biztosan elvarázsolod az esti vacsivendégeidet! Hódításhoz pedig egyenesen kiváló!
Hozzászólás zárolva.