Facebook hozzászólás
1 312

Sült kápiapaprika krémleves sós túrógombóccal

Marton Adrienn egészséges receptje kápiára és túrógombócra hangolva. Mert cukorbetegséggel élőknek is joga van a finom ételekhez!

 

Kápia paprika, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók (2 főre):
– ½ kg kápia paprika
– 3 dl csirke alaplé
– 1 gerezd fokhagyma
– 2 dl habtejszín (min.30%)
– só, bors ízlés szerint

Sós túrgombóchoz:
– 450 g zsírszegény túró
– 2 db tojás
– 3 ek. zabpehely liszt
– 1 csipet só
– 10 levél bazsalikom, apróra vágva

Díszítés:
– friss bazsalikom

Krémleves elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és megsütjük a paprikákat úgy, hogy a félbe vágjuk őket, és magos felükkel lefelé fordítva egy rácsra helyezzük. Kb. 15 percig sütjük.
2. Kivesszük a sütőből a paprikákat, egy tálba teszük, majd lefóliázzuk, és pihentetjük 10 percig.
3. Ha letelt az idő, könnyedén lehúzzuk a héjukat és eltávolítjuk a magházat.
4. A paprikákat durvára vágjuk, felöntjük meleg alaplével, amibe fokhagymát reszelünk. Végül sózzuk, borsozzuk.
5. Ezt követően, egy merülőmixer segítségével krémes állagúra pürésítjük. Ha krémesebb állagot szeretnénk elérni, adjuk hozzá a tejszínt is.

Túrógombóc elkészítés:
1. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk. A tojás sárgáját átkeverjük az áttört túróval, majd szakaszosan hozzáadjuk a zabpehelylisztet. Sózzuk, és hozzá keverjük a felaprított bazsalikom leveleket.
2. A tojásfehérje habot 3 részletben, óvatosan a túrós masszához adjuk.
3. Pihentetjük 30 percig, majd ezt követően gombóckat formálunk belőle.
4. A gombócokat 5-7 perc alatt forró, lobogó vízben megfőzzük, addig, amíg a vízfelszínre nem jönnek.
5. Leszűrjük, majd a levessel együtt tálaljuk.

Forrás: www.vercukormeres.hu

Sült kápia paprika reggelire, Kép: http://husimado-eger.blog.hu
Kép: http://husimado-eger.blog.hu

 

 

Kápiát reggelire is ehetünk, mindenféle finomsággal megtöltve. Hogy hogyan? Katt a képre, és megtudod!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!