Facebook hozzászólás
666

Szicíliai lecsó mozzarellával

A lecsó nemzetközi étel. A világ szinte minden táján készítik, persze az összetevők némileg változnak, és másképpen is hívják a különböző nemzetek a saját változataikat, de a gyökerek azonosak. Szicíliában valahogy így készül a lecsó.

Szicíliai lecsó, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók (4 személyre):
1-1 sárga, piros és zöld kaliforniai paprika
1 lila hagyma
1 padlizsán
Friss bazsalikom
16 kis mozzarella golyó
2 tojás a panírozáshoz
zsemlemorzsa
őrölt paprika/ friss chili paprika – ízlés szerint
mazsola
fenyőmag
kapribogyó
édeskömény mag- ízlés szerint
balzsamecet krém
1 kiskanál cukor
150 g hámozott paradicsom (konzervből) / 3-4 nagykanál olasz paradicsom szósz,
olívaolaj
étolaj a mozzarella sütéséhez
só és bors

Elkészítése:
A hagymát meghámozom és vékonyra felszeletelem. A paprikákat megmosom, és nagyobb kockákra vágom. Kevés olajat melegítek egy serpenyőben, hozzáadom az édesköménymagot, a fokhagymát, mazsolát, a hagymát és a chilit. Amikor kicsit megpirult, hozzáadom a zöldségeket és megdinsztelem. Főzés közben hozzá adom az összetört, hámozott paradicsomokat/ paradicsomszószt. Végül hozzáadom a sót, borsot, egy kiskanál cukrot és a balzsamecet krémet. Amennyiben főzés közben a lecsó nagyon besűrűsödik, zöldség alaplével vagy sima vízzel hígítom. A kis mozzarella golyókat lecsöpögtetem, leszárítom, hogy ne legyenek túl vizesek. Kétszer bepanírozom a mozzarellákat (liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben) és megint összenyomkodom őket, hogy a felesleges folyadék távozzon belőlük. Végül, bőséges olajban aranyszínűre sütöm őket. A lecsót kissé hagyom kihűlni és ízlés szerint tálalom a mozzarella golyókkal együtt, melyeket fogpiszkálóra felszúrom a látvány kedvéért.

Bögrés fügés pite – déli szomszédunktól
Szomszédolás közben odapillantunk déli szomszédaink asztalára is. Aki a fügét szereti, az most örülhet, hogy tészta formájában is találkozhat vele, mondjuk egy kellemes vasárnap délután. Ez az egyszerű, de nagyon finom süteményrecept Szerbiából érkezett.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!