Tojásos rizs keletiesen
A rizs a keleti konyhák elmaradhatatlan része. A következő fogás is önállóként szerepel az ottani étrendben, de bármilyen fogáshoz tálalhatók. Most azok sem fognak csalódni, akik nem kedvelik a húst, ízletes csemegét ajánlok!
Hozzávalók:
- 1 cs zacskós gyorsrizs (vagy használj bármilyen, szívednek, gyomrodnak kedves rizst)
- 1 tojás
- 1 ek szójaszósz
- só, olaj
- díszítésnek: pardicsom
Elkészítés:
Tedd fel a rizst főni, ahogy a dobozon feltüntették a gyártók. A tojást kicsit sózd meg, jól verd fel, majd egy nagy serpenyőben vagy wokban pici olajon süsd olyan vékonyra, amilyenre csak tudod! A kész „tojáslepényt” dobd egy vágódeszkára, és csíkozd fel! A rizst vedd ki egy diónyi margarinra vagy egy kávéskanál olajra. Keverd össze, majd add hozzá a tojáscsíkokat! Előmelegített tálban tedd vendégeid elé! Önálló fogásként is remek! De azért ez a garnélarákos rizottó is megéri a pénzét! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.