MEDITERRÁN ÍNYENCSÉG
Fűszeres garnéláim nyári estékhez
Már sokszor leírtam, hogy tengerészfeleségként annyi helyen megfordultam, annyi receptet megtanultam a világ minden táján, hogy se szeri, se száma. Csakhogy ez nem volt mindig így. A munkám mellett például évtizedekig énekeltem különböző, ragyogó kórusokban. A budapesti Stellával például többször is turnéztunk Olaszországban. Nos, ezt a receptet ott tanultam – két fellépés között…
Hozzávalók:
- ½ kg friss garnéla
- 1 vöröshagyma apróra vágva (vagy ennek megfelelő póréhagyma)
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 tk dijoni (aki szereti, csípős) mustár
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 db chili
- ½ tk cayenne bors
- 1 citrom leve
- egy csipet frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Tálba tesszük a már megpucolt és átmosott rákokat, majd hozzáadjuk az összes fűszert és a citromot. Jól összekeverjük, de úgy, hogy a rák azért ne törjön meg. Mehet pihenni legalább egy órát a pácban.
Tegyünk egy evőkanálnyi olajat egy serpenyőbe (én mindig wokot használok!). Ha már megfelelően meleg, beledobjuk a rákokat, és gyorsan, kb. két-két perc alatt mindkét felüket megsütjük. Kínálhatjuk rizzsel, salátákkal – ízlés szerint. El sem tudok képzelni finomabbat egy szép nyári estére! Jó étvágyat!
Mafalda tészta garnélával, gombával
Olaszországból hoztam az elmúlt nyáron többféle kézműves tésztaféleséget. Az utolsó zacskó mafalda tészta várt feldolgozásra, kapott egy kis garnélás-tejszínes-gombás-sajtos cuccot, a szafttal kellemesen átitatódott. A feltétektől igazán nyárias lett, főleg úgy, hogy Kamillától, a nyúltól loptam egy kis friss bazsalikomlevelet. Ezt apróra vágva frissen rászórtam és jó forrón tálaltam. Ez Pammer Lívia olaszországi képeslapja.
Hozzászólás zárolva.