EGY FŐZELÉK IS LEHET CSÁBÍTÓ
Sárgaborsó főzelék retekcsírával, brokkolis fasírttal
Nagyon szeretem a főzelékeket, a sárgaborsót kiváltképp. Előnyös, hogy nem kell hozzá semmilyen sűrítőanyag, pompásan besűrűsödik anélkül is. Feltétként brokkolis fasírozottat készítettem, szerintem nagyon finomra sikerült. Az étel glutén- és laktózmentes.
Hozzávalók a fasírozotthoz :
- 50 deka darált hús
- 2 egész tojás
- 4-5 evőkanálnyi zabpehely
- egy közepes fej brokkoli rózsáira szedve
- só
- frissen őrölt borskeverék
- majoránna
- egy kis fej vöröshagyma
- a forgatáshoz gluténmentes zsemlemorzsa
- a kisütéshez bő zsiradék
Hozzávalók a főzelékhez:
- 25-30 deka sárgaborsó
- só
- 1 gerezd fokhagyma
- laktózmentes tejföl
- friss csíra
Elkészítés:
A fasírozott: a darált húsba beleütöttem a tojásokat, meghintettem zabpehellyel, sóztam, fűszereztem, a hagymát apró lyukú reszelőn hozzáreszeltem , a brokkolirózsákat puhára főztem, és a húshoz adtam. Ezután kézzel jó alaposan átdolgoztam, majd hagytam egy kicsit a zabpelyheket megdagadni. Formázás előtt még egyszer átgyúrtam, majd pogácsákat készítettem , gluténmentes zsemlemorzsába forgattam, és bő zsiradékban aranyló színűre sütöttem.
A főzelék: a sárgaborsót alaposan átmostam, majd sóval, fokhagymával és annyi vízzel ami jól ellepte, kis lángon elkezdtem főzni. Mire megpuhul, szépen be is sűrűsödik . Kettő evőkanálnyi laktózmentes tejfölt hozzákevertem, átforraltam. Tálaláskor a főzelék tetejére friss retekcsírát szórtam, ami tele van vitaminnal, és nagyon finom is- na meg jól mutatott a főzelék tetején!
Sárgaborsó krémleves
Egy laktató, tápanyagokban gazdag leves, amely nagyon könnyen, minden különösebb főzési tudás nélkül elkészíthető.
Hozzászólás zárolva.