Tárkonyos pulykaleves
Nagyon egyszerűen elkészíthető, igen ízletes levest ajánlunk a hétvégi ebédhez.
Hozzávalók (4 személyre)
1 közepes brokkoli
1-2 db sárgarépa
1 kis rózsa karfiol
20 dkg pulykamell filé
1 leveskocka
1 dl. tejföl
Pár kanál liszt
Citromlé
(Gyorsfagyasztott zöldségkeverékből is elkészíthető.)
Fűszerek: só, ételízesítő, babérlevél, tárkony
Elkészítése:
A pulykamellet apróra kockázzuk, kevés olajon megdinszteljük, és felöntjük húsleves levével. Ha felfőtt, hozzáadjuk a zöldségeket. Ízlés szerint sózzuk, adunk hozzá ételízesítőt, néhány babérlevelet és tárkonyt. Ha megfőtt, tejfölös habarással behabarjuk. A végén pár csepp citromlével ízesítjük.
Körülbelül 20-30 perc alatt elkészül. Frissen is nagyon finom, de igazán másnapra lesz telt az íze.
Hozzászólás zárolva.