Virsli leveles tésztában és Hagymás-sajtos táska
Remek tízórai vagy uzsonna, ha a gyerekek a szendvicset már nem szívesen eszik. Változatosan készíthető az alábbiakban virslis és hagymás-sajtos töltelékkel ajánljuk, de édes és sós változatban is sokféleképpen variálható.
Virsli leveles tésztában
Hozzávalók: mélyhűtött leveles tészta, 4 pár virsli, mustár, ketchup, 1 tojás, csipet só.
A tésztát felengedjük, nagyon vékonyra kinyújtjuk. Először levágunk belőle 2-3 vékony csíkot, ez később kelleni fog a díszítéshez, majd a maradék tésztát 8 db négyzet alakú darabra vágjuk. A kockalapokat megkenjük vékonyan mustárral és ketchuppal, rátszünk egy-egy virslit, feltekerjük és a derelyevágóval vágott vékony csíkokkal díszítjük. Megkenjük egy pici sóval felvert tojással és 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Hagymás-sajtos táska
Hozzávalók: mélyhűtött leveles tészta, 10 dkg sonka, 15 dkg reszelt sajt, kis fej lila hagyma, 1 tojás, só, bors
Kinyújtjuk a leveles tésztát akkorára, hogy 6 db téglalapot tudjunk vágni, a téglalapokat gondolatban elfelezzük, az egyik felére halmozzuk az előzőleg egy tálban összekevert, vékony csíkokra vágott sonkát, picire vágott hagymát és reszelt sajtot, amire még egy kis sót és borsot is szórunk. A téglalap másik felét éles késsel vagdossuk, hogy sütés után ott lehessen bekukucskálni, milyen gyönyörűen olvadozik a sajt. A töltelékhalomra ráhajtjuk a téglalap kilyukasztgatott felét, villával összenyomkodjuk, majd egy felvert tojással megkenjük. 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Hozzászólás zárolva.