Pikáns virslitorta
Aki szereti a virslit, de már kicsit unja az egyszerű „kifőzős” változatát, annak ajánljuk ezt az egyszerű és pikáns tortát. Az egész család jól lakhat vele, és garantáltan az egyik legkedveltebb vacsorája lesz.
Hozzávalók:
30 deka liszt
15 deka vaj
2 egész tojás
2 tojássárgája
3 fej vöröshagyma
15 deka füstölt szalonna
3 pár virsli
1 csokor petrezselyemzöld
2,5 deci tejföl
2 evőkanál zsemlemorzsa
liszt a nyújtáshoz
só, bors
zsiradék a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A lisztből, vajból, 1 egész tojásból és fél teáskanál sóból gyors mozdulatokkal sima tésztát gyúrunk. Letakarjuk, majd hideg helyen fél órát pihentetjük.
Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. Felkockázzuk a szalonnát is, majd serpenyőben ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a hagymát. és együtt pirítjuk aranybarnára.
A virslit karikára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk róla a vizet, felaprítjuk.
A tejfölt elkeverjük a maradék egész tojással, a két tojássárgájával és a petrezselyemzölddel, majd hozzáadjuk a szalonnás hagymát és a virslit. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.A tésztát lisztezett gyúródeszkán kör alakúra kisodorjuk. Egy körülbelül 24 centi átmérőjű kerek tortaformát kizsírozunk, kibéleljük a tésztával, hogy mintegy 3 centi magas pereme legyen. Az alját villával megszurkáljuk, majd meghintjük zsemlemorzsával. Végül ráöntjük a virslis tölteléket, és előmelegített sütőben (200 fokon) 45 percig sütjük.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.