Kapros-korianderes bárányleves
A bárány méltatlanul mellőzött húsféle a magyar háztartásokban, pedig időnként finom változatosságot hozhatunk vele az étrendbe. Főleg, ha ilyen csodásan fűszerezzük!
Hozzávalók
● 25 deka bárányborda
● 30 deka burgonya
● 1,5 deci tejföl, 12%-os
● 1 közepes szál póréhagyma
● 1 evőkanál olaj
● 1 citrom
● kapor
● koriander
● petrezselyem
● őrölt fehér bors
● kevés só
Elkészítése
Olajon átfuttatjuk a felesleges zsiradéktól megtisztított, kockára vágott bárányhúst a karikára vágott póréhagymával együtt. Hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát, és az egészet fűszerezzük. Az adagszámnak megfelelő mennyiségű vízzel felöntve puhára főzzük. Tejföllel és citromlével tálaljuk. Ízletesebb a leves, ha húslevesalapot vagy -kockát használunk. (Forrás: OÉTI)
● A levest egyéb zöldségekkel – sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller – még tartalmasabbá tehetjük.
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
● Annyira kényelmessé teszi a főzést, ha mindenhez van megfelelő kanál!
Ilyen kellemes segítség lehet ez a bambuszkanál-szett.
Egyébként az Életforma Shopban kedvedre válogathatsz
különféle kanalakból!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.