Facebook hozzászólás
141

A pálinkaszökőkutat letesztelték, jöhet a fesztivál!

Karsai Zita és az Irigy Hónaljmirigy sem veti meg a jó pálinkát. Az október 8-11 közötti harmadik Pálinka- és Kolbászfesztivál VIP vendégei kíváncsian tesztelték le a rendezvény különlegességét, a pálinkaszökőkutat. A finom nedűn kívül kolbászkülönlegességek, Lajkó Félix, vendégcsalogató ízek és zenék várják a látogatókat az idén már kétszer akkora területen működő fesztiválon, a Budai Várban.

A harmadik Pálinka- és Kolbászfesztiválnak a főváros talán legszebb helyszíne, a Budai Vár ad otthont. A rendezvény időről időre szeretne mind több pálinkafőzőnek és kolbászkészítőnek lehetőséget adni a bemutatkozásra, ezért a szervezők idén már kétszer akkor területet biztosítanak a számukra, mint az eddigi években. Így a tavalyi teltházas fesztivál után ebben az évben a látogatók is kényelmesebben élvezhetik majd az ízeket és a muzsikát.

A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a hungarikumok igazi értékére, a hagyományőrzés fontosságára, és persze nem utolsó szempont az sem, hogy minél több külföldi és belföldi látogató megismerje a magyar pálinka – és kolbászkülönlegességeket.
Ráadásul ezen a fesztiválon kerülnek először a fogyasztók elé az idei termésből készült pálinkák.

A rendezvényt igazi kuriózummal, egy egyedülálló pálinkaszökőkúttal nyitják meg, amelyből a vendégek persze kóstolót is kapnak. A fesztivál újdonságát az idei VIP vendégek, Karsai Zita és az Irigy Hónaljmirigy két tagja, Papp Feri és Varga Győző már előre tesztelték. A sztárok nagyon elégedettek voltak a nedűvel, és a pálinkához való viszonyukról is meséltek.

„Tizennégy éves voltam, amikor anyukám férje megkóstoltatott velem egy bivalyerős törkölypálinkát, amitől borzasztó rosszul lettem. Azóta nem bírom a rövid italt.” – mesélte a táncos, aki tavaly látogatott ki először a Pálinkafesztiválra, ahol legyűrte korábbi félelmét, és megkóstolta a minőségi pálinkát.

„Kellemesen csalódtam, nagyon finom volt, és arra is rájöttem, hogy a pálinkától még a tánc is jobban megy, ha bulizom. Be sem kell melegíteni előtte.” – tette hozzá nevetve Zita, aki bizony a különféle kolbászokból is bátran fog kóstolgatni, hiszen az utóbbi időben rengeteget fogyott úgy, hogy közben ugyanúgy evett mindent.
Az Irigy Hónaljmirigy két tagja, Papp Feri és Varga Győző a pálinkaszökőkút tesztelése közben elmondta, hogy sok helyen lépnek fel, és mindenhol azt tapasztalják, hogy egyre népszerűbb a pálinka.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!