Facebook hozzászólás
199

Művészi teljesítmények

Elkészült Budapest eddigi legnagyobb festett tűzfala a belvárosi Király utca és Kazinczy utca sarkán: a Suppré-Neopaint művészei készítették a PortfolioPoints 2011 kiállítássorozat keretein belül.

Ez az első olyan rehabilitált tűzfal a fővárosban, amelyet pusztán városszépítési céllal, marketingtartalom nélkül festettek ki. A rendhagyó akcióval a kezdeményezők egy méltatlanul elhanyagolt tűzfalat kívántak a városlakók számára élvezhetőbbé tenni, és egyúttal arra is szeretnék felhívni a városvezetők figyelmét, hogy milyen gyorsan és hatékonyan tudnak megújulni a főváros utcáinak lehangoló falfelületei.

PÁLINKA
Remekeltek a magyarok

Ismét kiválóan szerepeltek a magyar főzdék az ausztriai Bad Ischlben az idei Destillata nemzetközi párlatversenyen, ahol 12 ország, 171 főzde (ebből 24 magyar) 1560 mintával vett részt. A díjátadóról a magyarok összesen 120 éremmel térhettek haza – több különlegességet is elismertek, ilyen például az aranyérmes kömény, az ezüstérmes kadarka seprő- és medvehagyma-, valamint a bronzérmes kávé- és sajmeggyvirág-párlatok –, így összesítésben hazánk a harmadik helyet érte el. A nemzetgyőztes 14 éremmel az Agárdi Pálinkafőzde lett, a a Zimek Manufaktúra 13 díjat nyerte el. A Vitalis Kft. Magyar Kajszi Barack pálinkáját Az Év Pálinkája címmel díjazták.


KIÁLLÍTÁS
Moholy-Nagy végre itthon

Talán az év legnagyobb kulturális eseményének ígérkezik a Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum június 8-án nyitó, Moholy-Nagy László munkásságát bemutató tárlata, amely szeptember végéig várja a közönséget. A kiállítás 1922-től tekinti át a sokoldalú életművet, az alkotó fényképeit, fotogramjait, filmjeit, „fénnyel készült” munkáit. Ilyen igényű Moholy-Nagy-bemutató 1975 óta nem volt Magyarországon, még 1995-ben, a 20. századi avantgárd művészet világhírű alakja születésének 100. évfordulóján sem. A kiállítás egyik legizgalmasabb része az az összeállítás, amely Moholy csaknem összes filmjét a művész eredeti elképzelése szerint helyreállított formában mutatja be, először ebben a teljességben. A világ több mint húsz múzeumából és magángyűjteményekből származó mintegy 200 műtárgyat és dokumentumot felvonultató kiállítás a madridi la Fábrica igazgatója, Oliva Maria Rubio kurátori koncepciója alapján jött létre a berlini Martin-Gropius-Bau és a hágai Gemeentemuseum közös munkájának eredményeként.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Ezért szeretjük nőként a harisnyanadrágot viselni

A női lét egyik legfontosabb eleme a külső megjelenés, ami a mindennapok szerves része. Éppen ezért napi szinten…

Amit érdemes tudni a peptidekről

A tudatos bőrápolással és a szépségápolási termékek körültekintő megválasztásával sokat tehetünk annak érdekében,…
1 / 3 459

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!