Bukta Imre saját bevallása szerint szívesebben fest, mint beszél, és eredendően egyik képét sem borcímkének készítette, de Ipacs Géza grafikus, akinek nevéhez már több, ismert pincészet címkecsaládjának megalkotója, átsegítette ezen az „akadályon”. A lényeg az volt, hogy olyan alkotások kerüljenek a palackokra, amelyekkel az emberek gyorsan megbarátkoznak, és szívesen is nézegetik. Bukta Imre mintegy ezer alkotásából választották ki ezt a hármat. Mind az alkotók, mind a tulajdonos bevallása szerint nem volt nehéz a választás.
A célra kiválasztott három festmény valóban remek alkotás. Reményeim szerint különösön azoknak okoz majd örömöt, akik egyébként is kedvelik a magyar tájak romantikáját, a mindennapok tükrében – a festészet adta lehetőségek minden kincsével.
Bor ihlette irodalmi alkotásokat fordított a grafika nyelvére Veress Tamás. Ezen új címkékkel ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Villányi borvidék egyik ismert boros birtoka, a Vylyan. Csúcsboraik kaptak ugyanis új köntöst, amit nemrég mutattak be a sajtó munkatársainak a Magvető Café, kávéházban.
Az egri Ostoros Családi Pincészet Soltész borcsaládja három prémium vörösborral lepte meg a borkedvelőket szeptemberben. A Korcsolyázó cigánylány egy 2015-ös kékfrankost takar. Istenien érződik rajta a szőlő íze. A gasztronómia egyenesen imádja, a sült kápiakrémleves pedig méltó párjává vált.
A 2016-os Egri Bikavér Superiort – Béla és a fácán címkéjével - a tökéletes harmónia uralja. Méltó párja a BBQ-oldalasnak és az őrzgerincnek. E második körítéséhez fekete ribizlis és más erdei gyümölcsök párosulnak, melyek íze visszaköszön a bor kortyolgatása közben. A 2016-os Delelő Cuvée Superior alapjaiban cabernet sauvignon – egy kis zweigelttel és merlot-val. Zamatokban gazdag, gyümölcsös, fűszeres, van benne némi vajasság és egy csipetnyi csokoládés édesség is. Pompásan illett hozzá a feketeerdő desszert.