- 20 dkg lencse
 - 10 dkg valamilyen füstölt hús
 - 2 sárgarépa
 - 2 fehérrépa
 - 2 babérlevél
 - tejföl ízlés szerint
 - 1 evőkanál liszt
 - 1 vöröshagyma
 - olaj
 - pirospaprika
 - só
 
Elkészítés:
Áztasd be a lencsét még a főzés előtt egy nappal. Tudom, jókor szóltam, de aki gazdag szeretne lenni, legyen előrelátó is! Szóval, most szűrd le a lencsét, és tedd fel főni annyi vízben, ami jócskán ellepi. Tedd hozzá a két babérlevelet is. A füstölt húst darabold fel, és szintén add a lencséhez. Ha a hús elég puha, add hozzá a répákat is. Dinszteld meg az apróra vágott hagymát. Szórd rá a lisztet, a pirospaprikát. Készíts belőle egy sötétebb rántást. Ha már a levesben minden puha, berántjuk, összefőzzük, kóstoljuk, és sózzuk. Tálaláskor tejfölt, friss kenyeret kínálunk hozzá.
Na, ez a tuti út a gazdagsághoz! Jó étvágyat, jó szerencsét, és BUÉK!
                    
Aki ezt a levest megfőzi, az ne számítson a hagyományos, magyaros lencselevesre. Ez egy pikáns ízesítésű, különleges összetételű étel, amit aztán gyakran meg is kell ismételni.