a tésztához:
- 10 g élesztő
 - 370 g liszt
 - 1 tk só
 - 250 ml víz
 
a feltéthez:
- 1 ek sertészsír
 - 2 közepes fej vöröshagyma
 - 20 dkg tehén- és juhtúró vegyesen (lehet csak tehén is!)
 - 2 dl tejföl
 - 20 dkg kolozsvári szalonna
 - bors
 
                    
Ismételten egymásra talált a francia és a magyar konyha a festői botanikus kert közepén álló Károlyi Kastélyban. Fehérvárcsurgón az Accent Hotels közreműködésével immár harmadjára rendezték meg a Károlyi Gasztro Akadémiát, amelynek idén Angelica Károlyi grófnő és Gianni Annoni voltak házigazdái.
Tegyük egy tálba a tészta hozzávalóit, dolgozzuk össze jó alaposan a cuccot, és hagyjuk állni 1-2 órát. Ezalatt kockázzuk fel a szalonnát, karikázzuk fel a hagymát. Tegyünk egy kanál zsírt egy serpenyőbe, és a kiolvasztott szalonnára tegyük rá a hagymát, amíg az üveges nem lesz. Most már csak le kell kapni az egészet tűzről. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és jó vékonyra kinyújtjuk. Kibéleljük sütőpapírral a kiszemelt tepsit, beletesszük a tésztát, és nagyjából 10-15 perc alatt kisütjük. Kikapjuk a sütőből, rákenjük a túróval jól összekevert tejfölt, rászórjuk a szalonnát és a hagymát, és még 10-15 percig sütjük. Azonnal szeleteld, és önts egy pohár bort! Európa Egészségére!
Természetesen a feltéteket variálhatod kedved szerint! Lehet például belecsempészni kecskesajtot mézzel, vagy rukkolát, gombát, epret, levendulát – kedved szerint!