Egyszerű és finom: pirított laskagomba
Hiába, hogy ma már egész évben hozzáférhető szinte minden zöldségféle, és nemcsak fagyasztva, hanem friss formájában is, mégis, ősszel különösen jólesnek a zsenge zöldségekből készült könnyű ételek.
A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk. Sőt, ezek a receptek akár abban is segíthetnek, hogy megszabaduljunk tőlük.
Hozzávalók:
60 deka laskagomba,
1 deci olívaolaj,
1 ág friss rozmaring,
1 gerezd fokhagyma,
só ízlés szerint.
Elkészítése:
a megtisztított laskagombát forró olívaolajon megfuttatjuk, őrölt fokhagymával és rozmaringgal fűszerezzük, sóval ízesítjük. Tálaláskor olívaolajon pirított fokhagymás baguette-szeletekre halmozzuk.
További finom és könnyű recepteket itt olvashat!
Hozzászólás zárolva.