Fehérjés zabkása – ha a reggelit inkább ebédre ennéd!
Ez a recept tökéletes megoldás lehet, ha odakint hideg az idő, te pedig otthonról dolgozol és valamilyen kényeztető finomságra vágysz, ami átmelegít.
Ki mondta, hogy a zabkása csak reggeli lehet? Ezt a receptet akkor is érdemes kipróbálni, ha éppen fehérjedús ebéd ötletet keresel! Tökéletes megoldás lehet, ha odakint hideg az idő, te pedig otthonról dolgozol és valamilyen kényeztető finomságra vágysz, ami átmelegít.
A fehérjés zabkása hozzávalói:
Hozzávalók:
- 80 gramm zabpehely
- 45 gramm Impact Whey fehérje
- 200 milliliter mandulatej
- 1 darab banán
- 20 gramm mogyoróvaj
- Fahéj
Elkészítés:
- Főzd meg a zabot a mandulatejben.
- Amint a zab elkészült, vedd le a tűzről és tedd át egy tálba.
- A tálban keverd össze az Impact Whey fehérjeporral.
- Már csak a feltétek hiányoznak: halmozd a zabkásád tetejére a banánt, mogyoróvajat és ízlés szerint szórd meg a fahéjjal. Készen is vagy!
Tápanyagok:
- Fehérje: 45 gramm
- Szénhidrát: 65 gramm
- Zsír: 13 gramm
A zakása tetejére banán helyett bármilyen idény gyümölcsöt, vagy fagyasztott gyümölcsöt tehetsz. A dekorálás tárháza végtelen: málna, áfonya, eper, meggy, cseresznye. A mogyoróvaj mellé bármilyen bogyós gyümölcs illik! Az elkészült kása tetejére szórhatsz magokat is, de kerülhet rá dió is.
Ez a recept teljes értékű reggeli, de ebédre is bátran ehető. Gyorsan elkészíthető, és el is csomagolható, ha inkább az irodában ennéd meg. Készítsd el te is!
Forrás: Myprotein
Ezt is olvasd el:
Hozzászólás zárolva.