Facebook hozzászólás
1 379

MEDITERRÁN ÍNYENCSÉG

Fűszeres garnéláim nyári estékhez

Már sokszor leírtam, hogy tengerészfeleségként annyi helyen megfordultam, annyi receptet megtanultam a világ minden táján, hogy se szeri, se száma. Csakhogy ez nem volt mindig így. A munkám mellett például évtizedekig énekeltem különböző, ragyogó kórusokban. A budapesti Stellával például többször is turnéztunk Olaszországban. Nos, ezt a receptet ott tanultam – két fellépés között…

Fűszeres garnélarák, Kép: pixabay
Fűszeres garnélarák, Kép: pixabay

Hozzávalók:

 

Elkészítés:  

Tálba tesszük a már megpucolt és átmosott rákokat, majd hozzáadjuk az összes fűszert és a citromot. Jól összekeverjük, de úgy, hogy a rák azért ne törjön meg. Mehet pihenni legalább egy órát a pácban.

Tegyünk egy evőkanálnyi olajat egy serpenyőbe (én mindig wokot használok!). Ha már megfelelően meleg, beledobjuk a rákokat, és gyorsan, kb. két-két perc alatt mindkét felüket megsütjük. Kínálhatjuk rizzsel, salátákkal – ízlés szerint. El sem tudok képzelni finomabbat egy szép nyári estére! Jó étvágyat!

Mafalda tészta garnélával, gombával

Mafalda, Kép: Pammer Lívia
Mafalda, Kép: Pammer Lívia

Olaszországból hoztam az elmúlt nyáron többféle kézműves tésztaféleséget. Az utolsó zacskó mafalda tészta várt feldolgozásra, kapott egy kis garnélás-tejszínes-gombás-sajtos cuccot, a szafttal kellemesen átitatódott. A feltétektől igazán nyárias lett, főleg úgy, hogy Kamillától, a nyúltól loptam egy kis friss bazsalikomlevelet. Ezt apróra vágva frissen rászórtam és jó forrón tálaltam. Ez Pammer Lívia olaszországi képeslapja.  



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!