Az eredeti Tiramisu receptjében csak a tojás sárgáját használják fel, nem adnak alkoholt a süteményhez és kizárólag Mascarpone sajttal készülhet ez a frissítő finomság, és olasz kávét használnak a babapiskóta áztatásához is. Aki persze szeretné egy kis konyakkal vagy Amaretto likőrrel pikánsabbá teheti, találhat olyan receptúrákat, melyekben a tojásfehérjét is hozzáadják a krémhez gyakran habbá verve, hogy még könnyebb legyen a töltelék állaga.
Hozzávalók:
4 nagyobb tojás sárgája
50 dkg Mascarpone sajt
3 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál cukor
40-50 darab babapiskóta
3 dl lefőzött fekete kávé
3-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A babapiskótákat, rövid időre belemártjuk a lehűlt kávéba, majd kibéleljük velük a tortaforma vagy az üvegtál alját. Jó szorosan tegyük őket, hogy később ne folyjon a piskótaréteg alá a krém. Aztán nekiállhatunk a Zabaione krém elkészítésének, a sajtot robotgéppel kikeverjük, majd jöhet hozzá a cukor és a vaníliás cukor, végül pedig egyenként a tojások sárgája. Az elkészült krémet a a piskóta alapra halmozzuk, tetejére pedig rászitáljuk a kakaóport. Hűtőszekrényben legalább 3-4 órán keresztül állni hagyjuk, hogy az ízek megfelelően összeérjenek. Friss eperrel tálalva méltó befejezésé lehet bármelyik családi ebédnek.
Még több recept:
Túrótorta gumicukorral díszítve