Kakaós kuglóf kelt tésztából
Egy kuglóffal sosem lőhetünk mellé, kínálhatjuk kávé, tea mellé, adhatunk hozzá lekvárt, krémet, ha pedig nem fogy el idő előtt, a maradékból akár felfújtat is készíthetünk.
Hozzávalók:
1,5 dl langyos tej
15 dkg olvasztott vaj
csipet só
10 dkg cukor
1 citrom vagy narancs héja
2 db tojás
1 tk. vanília kivonat
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
4 ek. kakaópor
5 dkg mazsola
Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos tejben egy teáskanál cukorral felfuttatom, majd a többi hozzávalóval lágy, fánktészta szerű kelt tésztát dagasztok.Egy tálba teszem, tetejét egy kiskanál lisztel megszórom, letakarom, meleg helyen a tésztát duplájára kelesztem Majd bőven lisztezett gyúrótáblára teszem, kezemmel téglalap formára lapogatom. Megszoróm mazsolával, feltekerem, majd mint a ruhát, két végénél fogva ellentétes irányba megcsavarom.
Egy nagyobb szilikonos kuglófformába teszem, hagyom hogy ismét duplájára keljen. 180 fokos sütőben 45-50 percig sütöm, ha kell, a tetejét félidőben egy fóliával letakarom. A kihűlt tésztát megszórom vaníliás porcukorral.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.