Facebook hozzászólás
3 103

HÁZI SUSHI

Mi is el tudjuk készíteni otthon!

Aki szereti a japán konyhát, és akár minden héten tudna sushit falatozni, érdemes kipróbálnia az otthoni elkészítést, hiszen egyáltalán nem nagy ördöngösség!

A sushikat nemcsak enni jó, de remek program, és jó móka elkészítésük is. Akár nagyobb gyerekekkel, akár barátokkal üljük körbe az asztalt, esetleg az első randevúk valamelyikén hívjuk el a párunkat, nagyszerű délelőtt vagy délután kerekedhet belőle. Hiszen sushi készítés közben meg lehet beszélni a világ folyását, kortyolgathatunk mellé bort vagy könnyű koktélt ,- mi mimózát ittunk -, s ráadásul mindenki csinál valamit az étel érdekében. Ha pedig elkészültek a mutatós kis sushik, bármiféle puccos terítés nélkül, akár egyből el is fogyaszthatjuk a közös produktumot, szóval szinte garantált a jó hangulat.

Kis kézügyességgel bárki képes rá Fotó: depositphotos.com
Kis kézügyességgel bárki képes rá Fotó: depositphotos.com

 

Hogyan álljunk neki a házi sushi elkészítéséhez? Először is vásároljunk be, hiszen ma már a nagyobb áruházakban minden hozzávalót be lehet szerezni hozzá. Ha nem kapunk sushi rizst, semmi baj, a magyar, vagy akár a basmati rizs is ugyanúgy megteszi. Úgyis a többszöri átmosásban és a főzésében rejlik a ragacsos rizs titka.

Hozzávalók (4 főre):

50 dkg rizs

0,5 dl ecet (ha nincs rizsecetünk, teljesen jó az almaecet, vagy a sima ecet)

2 csomag algalap (egy csomagban 5 vagy 6 db van, attól függően, milyet kapunk)

zöldségek (kápia paprika, avokádó, uborka, stb.)

10 dkg füstölt lazac

10 dkg surimi

Elkészítés:

Haladók algalap nélkül is próbálkozhatnak Fotó: google.com
Haladók algalap nélkül is próbálkozhatnak Fotó: google.com

A rizst párszor mossuk át, a japánok szerint addig kell (hozzávetőleg hétszer), amíg áttetsző nem lesz a víz. A rizst ezután kétszeres mennyiségű vízbe tegyük fel főni. Az igazi sushi rizsnek a forrástól számítva 15 perc elég, másfajta rizsnél ez módosulhat. Szinte az összes vizet beszívja, ha mégsem, akkor öntsük le róla. Ezután löttyintsük rá az ecetet a rizsre, s keverjük jól el benne, majd hagyjuk szoba hőmérsékleten kihűlni. Közben vágjuk fel a zöldségeket, halat és surimit csíkokra, de tetszés szerint bármivel tölthetjük a rizst, tengeri herkentyűkkel, vékony tojásomlettel vagy megmaradt csirkedarabokkal. A variációk száma végtelen, csak a kreativitásunk szabhat határt.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!