HÁZI SUSHI
Mi is el tudjuk készíteni otthon!
Aki szereti a japán konyhát, és akár minden héten tudna sushit falatozni, érdemes kipróbálnia az otthoni elkészítést, hiszen egyáltalán nem nagy ördöngösség!
Hogyan álljunk neki a házi sushi elkészítéséhez? Először is vásároljunk be, hiszen ma már a nagyobb áruházakban minden hozzávalót be lehet szerezni hozzá. Ha nem kapunk sushi rizst, semmi baj, a magyar, vagy akár a basmati rizs is ugyanúgy megteszi. Úgyis a többszöri átmosásban és a főzésében rejlik a ragacsos rizs titka.
Hozzávalók (4 főre):
50 dkg rizs
0,5 dl ecet (ha nincs rizsecetünk, teljesen jó az almaecet, vagy a sima ecet)
2 csomag algalap (egy csomagban 5 vagy 6 db van, attól függően, milyet kapunk)
zöldségek (kápia paprika, avokádó, uborka, stb.)
10 dkg füstölt lazac
10 dkg surimi
Elkészítés:
A rizst párszor mossuk át, a japánok szerint addig kell (hozzávetőleg hétszer), amíg áttetsző nem lesz a víz. A rizst ezután kétszeres mennyiségű vízbe tegyük fel főni. Az igazi sushi rizsnek a forrástól számítva 15 perc elég, másfajta rizsnél ez módosulhat. Szinte az összes vizet beszívja, ha mégsem, akkor öntsük le róla. Ezután löttyintsük rá az ecetet a rizsre, s keverjük jól el benne, majd hagyjuk szoba hőmérsékleten kihűlni. Közben vágjuk fel a zöldségeket, halat és surimit csíkokra, de tetszés szerint bármivel tölthetjük a rizst, tengeri herkentyűkkel, vékony tojásomlettel vagy megmaradt csirkedarabokkal. A variációk száma végtelen, csak a kreativitásunk szabhat határt.
Hozzászólás zárolva.