Ropogós sajtos rudak
Télen, nyáron, hétvégén vagy ünnepnapokon – bármikor – extra gyorsan elfogyó sajtos ropogtatni való. Gyorsan elkészül, nem kell pihentetni sem. Egy baja van – nem tud olyan gyorsan megsülni ahogy elkapkodjuk – írja sós sütijéről Pammer Livi.
Hozzávalók:
- 50 deka liszt
- 15 deka zsír (sertés- vagy libazsír)
- 1 egész tojás
- 2 csapott ek só
- kb. 4 ek tejföl
- 15 deka reszelt óvári trappista sajt
- 1 tk instant élesztő
A tetejére:
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 1 egész tojás
Elkészítés:
A hozzávalókat egy öblösebb tálba mérjük, és kézzel összedolgozzuk. Kellemes tapintású, nem kemény és nem is ragacsos tésztát fogunk kapni. (Az élesztőt is szárazon keverjük csak hozzá a liszthez.) Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki. Ha van sajtosrúd kiszúrónk akkor a nyújtás után szúrjuk ki vele a rudacskákat, kenjük át a felvert egész tojással és minden rudacskára szórjunk ízlés szerint reszelt sajtot. Ha nincs kiszúrónk akkor a kinyújtott tésztát kenjük át a felvert tojással szórjuk meg reszelt sajttal és éles késsel vagy pizzavágóval vágjuk a kívánt méretekre. Szilikonos sütőpapíron 190-200 fokon – alsó-felső lángon – 15-20 perc alatt aranyszínűre sülnek.
Én sem tudok más ajánlani, ropogtassunk egy kis sajtos-sósat Pammer Livi konyhájából!
Hozzászólás zárolva.