Facebook hozzászólás
565

Zsenge és könnyű

Spárgakrémleves fehérbabbal

Az első melegebb napsugarakkal megjelent a friss spárga a piacokon. Kicsit még drága, de ha te is vágysz a tavasz egyik legkülönlegesebb zöldségére, érdemes áldozni rá.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes hagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 csomag spárga
  • 1 doboz cannellini fehérbab
  • 1 l zöldségleves (alaplé vagy víz)
  • bors
  • + tejszín, petrezselyem a tetejére
Spárgakrémleves    Fotó: Pinterest

A spárgát megmossuk és letörjük a fás részét.
Néhány darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit kb. 3 centis darabokra vágjuk.
Egy fazékban felmelegítjük az olívaolajat, beledobjuk a hagymát és puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a spárgát, a babot.
Felöntjük a zöldséglevessel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd a lángot levesszük és addig főzzük, amíg a spárga megpuhul.
Közben a tetejére számt spárgát mikróban megpároljuk, de akár grillezhetjük is.
A levest botmixerrel vagy turmixban pépesítjük.
Tálaláskor tejszínt csepegtetünk rá, megszórjuk petrezselyemmel és spárgával díszítjük.


Tipp:
A babot el is hagyhatod, ez esetben egy csomaggal több spárgát vásárolj.

Ha szereted a leveseket, ezeket is próbáld ki: 
Tejszínes fokhagymakrémleves
Currys karfiolleves
Sült céklaleves

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!