ÉTVÁGYGERJESZTŐ
Tejszínes tárkonyos színes zöldségleves
Leves. Hetente legalább kétszer, háromszor (többször is lehet) is kell ennem levest! Szeretem! Nem kell egy erős levesnek lenni, elég egy jó zöldséges vagy krémleves, mint például ez – ajánlja receptjét Somogyi Zoltán Max.
Hozzávalók:
- 50 dkg mirelit zöldségkeverék
- 6-7 dl zöldség alaplé (kockából is készíthető)
- 2 dl tejszín
- 1 kis fej fehér hagyma
- 1-2 teáskanálnyi tárkony
- 1-2 újhagyma
- olaj, só
Elkészítés:
Melegítsünk kevés olajat egy edényben, az apróra vágott fehér hagymát pár perc alatt pároljuk meg. Keverjük hozzá a zöldséget. A tárkonyt pirítsuk le, sózzuk, majd öntsük fel az alaplével, és főzzük 15 percet. Adjuk hozzá a tejszínt, és főzzük még 5-8 percet. Tálaláskor szórjuk meg vágott újhagymával.
Tipp és trükk: zöldség alaplevet készíthetünk szárított ételízesítőből is. Válasszunk sómentes keveréket, és főzzük forrásban lévő vízben 15-20 percet, majd szűrjük le.
Spanyol fokhagymaleves
Ősi rajongója vagyok Franciaország összes hagymalevesének, de a spanyolok néha elhódítanak! Most is így sikerült! Nem csoda! Barcelóniai látogatásom egyik fénypontja éppen ez a leves volt! Próbáld ki, és már ott is érzed magad a napfényes tengerparton!
Hozzászólás zárolva.