Vad brokkolis kenőke
Sok szép zöld növény pompázik a kertben! Mind-mind maga az egészség! Innen jött az ihlet a vacsorához! Nagyon finom kenőke lett belőlük, amikett frissen sütött oregano-olajos focaccia-val ettem (olasz kenyérféleség), de kínálhatsz hozzá egyszerű pirítóst is! Antal Vali egészséges recptkínálatában láthatod ezt a kis egyszerű csodást is!
Hozzávalók: (2 embernek)
- 1 marék sóska
- 1 kisebb brokkoli
- 3-4 bazsalikom levél
- 1/2 marék rukkola
- 1 marék dió
- 1 újhagyma
- kevés dióolaj (de használhatsz olívát is)
- himalája só, bors
- pici száritott fokhagyma
(vagy nyers)
Elkészítése:
- Tisztítás és aprítás után mindent turmixoljunk pépesre, kenhetőre.
Tudtad?A brokkoli a karfiol rokona. Sok benne a C-vitamin, a kalcium, és a vas!
Kész is a finom, gyors és egészséges vacsora!
Próbálj egy másik könnyű, brokkolis receptet is – ezúttal gombával! Jó étvágyat!
Kukkants bele Antal Vali egészséges konyhájába itt is!
Hozzászólás zárolva.