"GÖRÖGBE FOGADVA"
Paradicsomos zöldbableves
Meghökkentő, de igen finom receptekkel szokott ellátni minket egyik házi szerzőink egyike, az őrülten jó ételek szerzője. Steffel Csaba ezúttal görögös hangulatba került, és így született meg ez a remek kis leves. Feltétlenül próbáld ki!
Hozzávalók:
- 35 dkg zöldbab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis dob. paradicsompüré (70g)
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 10 dkg parasztkolbász
- 2 ek fehér borecet
- 2 ek rizsszem tészta (vagy apró levestészta)
- 1 db babérlevél
- oregano
- kapor
- só
Elkészítés:
A vöröshagymát felaprítjuk, a szalonnát vékonyka csíkokra vágjuk, és együtt üvegesre sütjük, aztán hozzáadjuk a kolbászt. Ha kiadta színét a kolbi, jöhet a paradicsompüré amivel finoman megpirítjuk (nem égetjük!).
Ha ezzel is megvagyunk zúzott fokhagymával ízesítjük, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a borecetet és a zöldbabot, babérlevéllel, oreganoval és friss kaporral fűszerezzük, megsózzuk, és közepes lángon puhára, készre főzzük.
Szerencsés esetben rizsszem tészta (tésztarizs, térizs) vagy valamiféle apró levestészta betéttel kínáljuk. (A tésztát a levesben, de külön is kifőzhetjük. Én úgy készítettem, hogy inkább a kapor íz volt a domináns.)
Szerintem ennek a levesnek van egy kis görögös hangulata – üzeni Steffel Csaba, az alkotó.
Bámulatos tök és menyasszonya, a húspogácsa
Már karácsony óta vágyik egy jó kis tökre az őrülten jó receptek tudója. Steffel Csaba szinte minden nap képes megenni a tökfőzeléket. Még akkor is, ha fagyasztottból, ami mellé csomagolnak egy kis kaprot, no meg aztán ott van a szárított is… – hát, ezektől igazándiból nem kell félni, hogy “bántja” az ember gyomrát, sőt semmit se!
Hozzászólás zárolva.