- 1 gyöngytyúkmell, plusz a két combja
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál vékony fehérrépa
- 1 kis fej zeller
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 szál zeller zöld
- 10 dkg paradicsompüré
- fél citrom leve
- 3 cl étolaj
- 5 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- ételízesítő
- pár szem egész bors
Elkészítés:
Tedd hideg vízbe a húsokat úgy, hogy épp ellepje. A répákat a zellert és zöldjét, a hagymát add hozzá. Jöhetnek a borsszemek, az ételízesítő, és párold puhára. (Egyszerűbb a dolgod, ha egy egész gyöngytyúkot veszel, az egészet készítsd el így, és lesz pompás levesed is!) Készíts egy világos rántást, engedd fel a gyöngytyúk lehűtött, leszűrt levével, és habverővel keverd egészen simára. Ízesítsd cukorral, a fél citrom levével, annak héjával, sóval, majd az egészet keverd jól össze, és öntsd a gyöngytyúkhúsra. Tálald petrezselymes új vagy főtt krumplival.
Ez aztán erőt ad! Nem egy nagy tudomány, neked is menni fog, de isteni finom! Vagy teli zöldséggel, hússal, cérnametélttel tálalod, vagy csak egy csészében a nagyon nagy betegnek, mindenképp használni fog! Imádom!