MEDITERRÁN HANGULATBAN
Garnélával töltött toscan cukkini
Toscanaból hoztam haza kerek cukkiniket, egy igazán finom garnélás töltelékkel megtöltve, egészben sütve készítettem el. Akár ebédre, akár vacsorára egy pohár fehérborral leöblítve kiváló választás. Pammer Lívi ezúttal is nagyszerűt alkotott!
Hozzávalók:
- kerek cukkini
- garnélarákok
- húsos paradicsom
- sajt
- fehérbor
- kakukkfű
- petrezselyemzöld
- parmezán
- őrölt fehérbors
- egy gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- mogyoróhagyma
Elkészítés:
A mogyoróhagymát nagyon apróra vágtam, majd megpároltam az olívaolajon. A paradicsomokat meghámoztam, kockáztam majd a hagymára tettem, és pépesre főztem. Sóztam, friss kakukkfűvel és petrezselyemzölddel szórtam, hozzáadtam a pucolt fokhagymagerezdet, majd a garnélarákokat ebben a szószban az egészet puhára pároltam. A végén adtam hozzá 1 dl fehérbort a szaftot kissé elforraltam alóla, és belereszeltem a parmezánt. A cukkinik tetejét levágtam, a belsejéből vájtam ki úgy, hogy a zöldséghúsból maradjon az oldalrészeken , majd ebbe a vájatba töltöttem bele a garnélás szószt. Előmelegített sütőben sütöttem, a cukkinihús puhára sült, a betöltött garnélás szósz pedig szépen összesült.
Rántott cukkini Mártinál
Fantasztikus cukkiniket kapta a minap egy kedves szomszédomtól. Tudom, hogy mesterszakács nem rántaná ki, de annyira szépek voltak, hogy nem tudtam ellenállni. Csak egy kis petrezselymes újkrumplit sütöttem, és egy kis tartárt kevertem hozzá. Mennyei ebéd volt!
Hozzászólás zárolva.