ŐSZI FINOMSÁG
Sertéskaraj sokmagvas bundában gombás rizzsel, jégsalátával
Gyors ebédet szerettem volna, a karaj meg frissen érkezett gyönyörű áru volt. Rántott meg már régen volt, de hogy ne csak simán bundában legyen, feldobtam magvakkal a panírt – ajánlja receptjét Pammer Lívia.
Hozzávalók:
- 6-8 szelet karaj
- Himalája só
- panírmorzsa
- liszt
- tojás
- tökmag, lenmag,napraforgómag, szezámmag
- a körethez rizs és 15 dekányi gomba
- a salátához egy fej jégsaláta, az ecetes léhez ecet, cukor és víz
Elkészítés:
A karaj szeleteket klopfoljuk, majd sózzuk . A panírmorzsába beleforgatjuk a magvakat majd hagyományos módon ( liszt-tojás-panírmorzsa) elvégezzük a panírozást. Közepesen forró zsiradékban aranybarnára sütjük. A rizst kifőzzük, és az előtte szeletekre vágott megpárolt gombához adjuk, sózzuk és alaposan elkeverjük. A salátát kockázzuk, majd az elkészített salátalébe helyezzük. Elrontani nem lehet, és gyorsan kész a finom ebéd.
Gluténmentes variációban a búzaliszt helyett rizslisztet, a panírmorzsa helyett gluténmentes panírmorzsát használunk.
Jó étvágyat kíván hozzá Pammer Lívia!
Óvári sertéskarajom
A legsokoldalúbb húsfajtánk a sertéskaraj, mert bármit készíthetünk belőle – feltekerve, sütve, rántva…, ahogy a család szereti. Ez egy picikét bonyolultabb recept, viszont rendkívül laktató, éppen egy szép téli naphoz illik. Cinkotai barátnőmnek van egy nyári konyhája, abban eredeti sparheltja. Ezt a fogást, ő ilyenkor kint süti! Valami isteni!
Hozzászólás zárolva.