- 50 deka fagyasztott óriás garnéla
 - kevés zsiradék
 - egy csipetnyi őrölt gyömbérpor, vagy friss reszelt gyömbér
 - ½ citrom leve
 - egy csipetnyi só
 - egy gerezd fokhagyma
 - őrölt zöldbors
 - 1dl laktózmentes tejszín
 - egy teáskanálnyi rizsliszt
 - cukkini
 - paradicsom
 - ½ avokádó
 
Elkészítés:
A rákokat fagyos állapotban kevés zsiradékon rózsaszínűre pároljuk, sózzuk, zöldborssal fűszerezzük, belereszelünk egy gerezd fokhagymát, és hozzáadjuk a fél citrom levét, majd átpároljuk az egészet együtt. A laktózmentes tejszínbe belekeverjük a rizslisztet, és a rákok alatt megmaradt szaftot besűrítjük vele. A cukkinit megpucoljuk, hosszában szeletekre vágva kevés zsiradékon megpároljuk-pirítjuk, zöldborssal és kevés sóval áthintjük. A paradicsomokat apróra vágjuk, az avokádóból golyókat vájunk, és köretként a cukkiniágyra halmozott tejszínes-gyömbéres rákok mellé kínáljuk.
Az étel laktóz és gluténmentes!
Ehhez kíván jó étvágyat: Pammer Lívia
                    
Végtelenül egyszerű, ám annál finomabb előétel. Extra gyorsan elkészül, semmi macera nincs vele. Törökországban az egyik kedvencünk volt – írja kedves receptjéről Pammer Lívia! Próbáljuk csak ki!