- 25-30 dkg orecchiette (fülecske, de jó a kagyló is)
- 10 dkg szalonna
- 20 dkg sárgarépa
- 15 dkg petrezselyem gyökér
- 15 dkg spenót
3-4 ek. balzsamecet
- 3 ger. fokhagyma
- kakukkfű
- chili pehely
- só
- parmezán vagy parmezán jellegű sajt
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk és a felkarikázott zöldségekkel együtt picit megpirítjuk, majd a tészta főzővizével meg-meglottyintva puhára pároljuk. (Amíg a zöldségek nem puhulnak meg, addig ne sózzuk, mert ugyi a tésztafőzővize is sós, illetve a szalonnától is kap egy kis sósságot.)
Amikor megpuhultak, rádobjuk a spenótot, az aprított fokhagymát, (most szükség szerint sózhatjuk), és beízesítjük kakukkfűvel, chili pehellyel és a balzsamecettel, pár pillanat múlva (ha a spenót „összeesett”), beleforgatjuk a kifőtt tésztát. Tálaláskor reszelt parmezán sajttal megszórjuk. Jó étvágyat kíván hozzá: Steffel Csaba!
A közelmúltban készítettem ezt a fincsi kis tésztát, de valamiért csak ma került sor arra, hogy megosszam veletek. Valószínűleg ez azért van, mert eddig hátrafelé haladt Steffel Csaba, az őrülten jó ételek szerzője.