- 1 kg sárgabarack
 - 2-3 szál sárgarépa
 - 2 szál fehérrépa
 - 1 szárzeller
 - 2 fej fehér hagyma
 - 3-4 gerezd fokhagyma
 - ujjnyi (3-4 cm) darab gyömbér
 - 5-6 evőkanál barnacukor
 - 2 dl fehér borecet
 - 3-4 evőkanál olíva olaj
 - 2 db chili paprika
 - 2 mokkáskanálnyi curry fűszerkeverék
 - Só, bors és petrezselyem zöldje
 
Elkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, és vágjuk negyedekre. A répákat, a hagymákat és a gyömbért hámozzuk meg, a chilit pedig magozzuk ki. Vágjuk a hagymát apróra, melegítsük egy nagyobb lábosba az olajat. Tegyük rá a hagymát, és kezdjük el dinsztelni. Reszeljük rá a fokhagymát, és adjuk hozzá a curry fűszerkeveréket, majd kevés vizet. Sózzuk, borsozzuk, közben a répákat vágjuk apró kockákra. Pirítsuk le azt is a hagymával, adjuk hozzá a cukrot, majd a barackot.
                    
Ellenállhatatlan, könnyű, krémes, a választott gyümölcsökhöz mérten édes vagy savanykás, egyszóval brutálisan jó nyári süti. Nem utolsó sorban gyönyörű is.