- 2 csirke
 - 2 pohár joghurt
 - 4 tojás
 - 50 g fokhagyma
 - 10 g gyömbér
 - 15 g törött bors
 - 20 g só
 - 1 dl olaj
 - 5 g (indiai) kömény
 - 5 g szegfűszeg
 - 5 g szerecsendió virága
 - 5 g fahéj
 - 5 g kardomommag
 - 1 g piros ételfesték
 
Elkészítés:
A csirkéket megnyúzzuk, combját, szárnyát az ízületeknél bevágdossuk, majd sóval és zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Páclevet készítünk a joghurtból, az őrölt fűszerekből, a sóból, az olajból és a tojásokból. Belerakjuk a csirkéket 3-4 órára, de ha igazán jót akarsz, legalább egy éjszakára. Most jön a sütés: egyben, vagy darabokra vágva és nyársra húzva lassan, grillsütőben, faszén parazsa felett, saját páclevével gyakran öntözgetve készre sütjük. Ha csak sütőnk van , tegyünk alá grillrácsot! Köretként paradicsomot, újhagymát, citromot és uborkát adjunk hozzá, sőt a végén az egészet össze is forgathatjuk! Különleges fogás lehet a grill-partidon! Jó étvágyat!
                    
A biryani lényege a basmati rizs, valamint a vele főzött fűszerek sokasága. Ez egy hús nélküli változat, de készíthető csirkével, hallal, rákkal, birkával is akár.