Hozzávalók:
- 2 szál póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db húsleveskocka (vagy 1,5 l alaplé)
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 db krumpli
- 1 ek vaj
- 1 ek olíva olaj
- 1 ek liszt
- só
- fehér bors
- reszelt sajt
Elkészítés:
Zöldjével együtt megtisztítjuk, majd vékony karikákra vágjuk a póréhagymákat. Egy fazékban összeolvasztjuk a vajat és az olajat, rádobjuk a pórét, és megfonnyasztjuk. Megpucoljuk a fokhagymagerezdeket, apróra törjük vagy reszeljük, a póréhoz adjuk, majd 1-2 percig kevergetjük. Felengedjük 1,5 liter vízzel, beledobjuk a húsleveskockát, és a kockára vágott krumplit. Ha már puha a burgonya, az egészet öntsük a turmixgépbe, sózzuk borsozzuk, és jól pépesítsük össze. A művelethez a botmixer is jó! Tálaláskor díszítsük a tetejére szórt reszelt sajttal, egy kis petrussal, de kínálhatod pirított kenyérkockával, chilipehellyel vagy sonkachipsszel.
Jó étvágyat!
Már akkor szerettem a távol-keleti konyhát, amikor csak egymásnak küldözgetett receptes füzetekből ismerkedtem vele. Majd úgy hozta az élet, hogy ott tölthettem fél évet, és több ország gasztronómiai különlegességeit is végigkóstolhattam! Ma már nálunk is kapható szinte minden fűszer vagy alapanyag, azért néhány receptet némileg – úgymond – magyarosítottam -. Íme itt egy remekül sikerült példány!