NYÁRI NAPOKHOZ
Könnyű, tonhalsaláta friss zöldségekkel
Amióta tombol ez a nagy meleg, nem kívánunk semmi nehéz ételt. Ebédre vagy vacsorára egy villámgyorsan összedobott egyszerű salátával beérjük, sok friss zöldséggel és hangulattól függően hússal vagy halfélékkel dúsítva. Ezt a receptet ajánlja Pammer Lívia ebben a melegben!
Hozzávalók:
- 2 doboz tonhaldarabok, sós lében, konzerv formába
- 1 fej jégsaláta
- paradicsom
- lila hagyma
- zöld olívabogyó
- főtt tojások
- fél citrom leve
- ízlés szerint olívaolaj
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A jégsalátát alaposan megmossuk, és keskeny csíkokra vágjuk. A paradicsomokat cikkekre, a lila hagymát karikára vágva ráhalmozzuk a jégsalátára, majd a sós levet leöntve a tonhaldarabokat ízlés szerint ráadagoljuk. A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk, cikkezzük, és a salátánkhoz adjuk. Friss citrom levével ízlés szerint átcsorgatjuk, borsozzuk, és kevés olívaolajjal átlocsolhatjuk. Magában, vagy pirított kenyérszelettel kínáljuk. A gyerek azt mondta, anya ez ”perfetto ” ?
Az étel glutén-, laktóz- és cukormentes!
Ehhez kíván jó étvágyat Pammer Lívia!
Porchetta Pammer Livi konyhájából
Életemben először az olaszországi San Gimignanoban volt szerencsém kóstolni ezt a fantasztikus ételt. Frissen sült bagettbe jó vékonyan ám, gazdagon halmozta bele a séf a frissen sült fűszeres húst, egy kevés ropogós bőrrel. Pammer Livi már akkor tudta, hogy ezt a finomságot ő is elkészíti. Eredetileg malacból készítik, az egészet kicsontozzák majd alaposan befűszerezik, akár a közepébe is tesznek egy nemes húsrészt, és szorosan feltekerik. Nagyon lassan és hosszú időn keresztül sül omlósra, puhára. A fűszerek átjárják az egészet, így minden falatnál érezhető a friss fűszerek zamata.
Hozzászólás zárolva.