Hozzávalók:
- 50 deka darált hús
- 2 kisebb egész tojás
- só
- 3 evőkanál apró zabpehely
- frissen őrölt bors
- majoránna
- apróra vágott friss petrezselyemzöld
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 kisebb gerezd pucolt fokhagyma
- reszelt cukkini: egy nagy maréknyi
A forgatáshoz:
- gluténmentes morzsa, zsiradék a kisütéshez
A körethez:
- 3 közepes édesburgonya
- 1 zacskó friss bébispenót
- fokhagyma
- teavaj
Elkészítés:
A darált húsba beleütöm a tojásokat, hozzáadom a zabpelyhet, a sót a fűszereket,az apróra vágott friss zöldségzöldet, belereszelem a vöröshagymát, a kis gerezd fokhagymát és a cukkinit, majd jó alaposan összevegyítem- kézzel- és hagyom állni, hogy a zabpehely kissé meg tudjon duzzadni. Ezután gombócokat formázok, kissé ellapítom, megforgatom a morzsába majd közepes lángon bő zsiradékban aranyszínűre sütöm. A körethez az édesburgonyákat megpucolom, kockázom és sós vízben puhára főzöm. A bébispenótot alaposan megmosom, fokhagymagerezddel együtt bő sós vízben puhára főzöm, majd lecsepegtetem és kevés teavajon átfuttatom.
Diétába, gluténmentes étrendbe kiválóan beilleszthető!
Jó étvágyat kíván hozzá a Simone Gasztroságai blog szerzője!
Közreadom ezt az egyszerű, ám mennyei finom ételt! Munkából hazaérve éhesen, fáradtan nagyobb főzésre nem volt kedvem, de milyen jó, hogy így alakult. Maradék cukkini, paradicsom felhasználásával pofonegyszerű szószos garnéla készült, a maradék gluténmentes spagettitészta párosításával. Kell ennél több?