Tejszín cikkek

Spárgás, sonkás spagetti
Itt a spárga szezon, már csak egy kevés jó minőségű sonkára, egy kevés tejszínre és sajtra van szükségünk, hogy egy ínycsiklandó ebédet állítsunk össze ezekből a remek alapanyagokból.
Fűszeres almakrémleves
Gyors, egyszerű, könnyű és nem porból van. Ebédre és vacsorára is finom, glutén-, tej-, és cukormentes fogás.

Vargányakrémleves
A vargánya májustól októberig gyűjthető, egy-egy gombaszedős túra igazi családi program lehet. Ha pedig ilyen csodás ételt készítünk belőle, nemcsak a kirándulás lesz emlékezetes. Sose mulasszuk el szakértővel bevizsgáltatni a saját szedésű gombát!

Fűszeres trüffel tortácska
Csokifüggőknek tuti, hogy a legjobb választás, ettől biztosan helyreáll a jókedved és a csoki szinted. Készítsd el most, ne várj a kánikula beköszöntéig vele!

Habos, gyümölcsös piskótarolád
Bármilyen családi ünnepre kitűnően megfelel ez az igen dekoratív, és egyáltalán nem bonyolult habos, gyümölcsös rolád, melegen ajánlom!

Vörösboros eperleves
Olyan finom, hogy komolyan mondom, megéri a macerát az ősz, a tél, a hideg tavasz, csak azért, hogy eljöjjön a nyár, és ilyen eperlevest lehessen enni. Zamatos eperből érdemes dolgozni, az éretlen, se íze, se bűze típusún a vörösbor se fog segíteni.

Cukormentes tojáslikőr
Akár még most is neki lehet állni elkészíteni ezt a nagy ünnepi klasszikust, ezúttal Kata receptjének köszönhetően cukormentesen, hogy azok is megkóstolhassák, akik cukormentes életet folytatnak.

Házi készítésű vajkrém
Egy kicsit félve fogtam hozzá az elkészítéséhez, de az eredmény mindenért kárpótolt. Isteni, minden mellékíztől mentes, igazi tejízű vajkrémet kaptam.

Epres panna cotta
A panna cotta tradicionális olasz édesség, ahogy a neve is mutatja, főtt tejszín. Mivel igen egyszerű, nagyon sokféle módon lehet bele egyediséget vinni, Kata most így csinálta.

Fűszeres édesburgonya leves
Az édesburgonya nemcsak nagyon finom, de számtalan pozitív tulajdonsága is van. Rendkívül egészséges, így ajánlom a reform konyhára nyitottaknak. De ha valaki "csak" oda szeretne figyelni az egészségére, nekik is érdemes megismerkedni vele.
Eperkrémleves
Ezt a levest bármilyen, az idénynek megfelelő gyümölcsből elkészíthetjük, kitűnő cseresznyéből, meggyből, málnából, barackból... De én a legjobban mégis eperből szeretem.
Zellerkrémleves
Hamarosan leköszön a zeller a piacon, az új gumók megjelenéséig átadja helyét más zöldségeknek. Érdemes egy évadzáró zellerkrémleves partit tartani, szuper megkoronázása lesz ez az érdekes sajt chips.
Indiai vajas csirke
Az indiai konyhát általában kevésbé ismerjük, én az utóbbi időben kezdtem el ismerkedni vele. Ez az egyik első próbálkozás eredménye, nem is lett rossz, meg vagyok vele elégedve. Mindig elképzelem, ha egy autentikus indiai főkóstoló tányérjába került volna, vajon mit szólna?
Spenótos tortellini
Ha tartunk otthon a hűtőben kész tortellinit, bármikor hozzányúlhatunk a készletekhez. Kapható hússal, sajttal, spenóttal, ricottával töltött változat, bármilyen mártással tálalhatjuk akár húsz perc alatt is.
Chilis kukoricakrémleves tortillával
A krémlevesek kedvelőjeként most egy fűszeres kukorica krémlevest készítettem. Tartalmas, kiadós levesről van szó, remek választás lehet például vacsorára, kiegészítve egy kis ropogós tortilla chipsszel, vagy ha igazán bírod az erőset, még egy kis chilit tehetsz bele tálaláskor is.
Rizskoch ribizli esszenciával
Mi sem egyszerűbb, mint egy gyors rizskoch, például egy tartalmas leves mellé, vagy desszertnek. Ezúttal a zablisztes barna rizskochhoz egy különleges ribizli eszenciát készítettem. Szuper ötlet volt, mert remekül feldobta az amúgy natúr, édes sütit.
Tavaszváró penne sajtmártással
Hogy miért tavaszváró? Hát azért, mert teli van tavaszi zöldségekkel ( zöldpaprika, zöldborsó és spárga ), amelyek bár fagyasztva voltak a hűtőnkben - de mégis elhozták a konyhánkba a várva-várt ízeket.
Réteges panna cotta
A panna cotta olasz tejpuding, amit elkészítése után le szoktak önteni mindenféle széppel és jóval, de én mást terveztem.Valamikor tévézéseink során láttam egy séfet, aki borospohárban készített egy desszertet - és mindezt úgy tette, hogy magát a poharakat megdöntötte - ezáltal egy érdekes formavilág jelent meg a poharakban. Tehát átvettem ezt a frappáns ötletet, és átültettem a mi panna cottánkra.
Tejszínes gombakrémleves
Gombához egész évben hozzájutunk, igen gazdag fehérjeforrás, ráadásul kalóriaszegény zöldség, érdemes belőle rendszeresen fogyasztani. Mivel a gomba főzési ideje igen rövid, nagyon alkalmas gyors vacsorának is ez a melengető leves.
Pármai spagetti
15 perces vacsora, ami nem azzal kápráztat el, hogy milyen sokáig készül, hanem azzal, hogy mennyire finom! A tejszín, a fokhagyma és a parmezán magában is elég lenne az élményhez, de a császárszalonna felteszi rá a koronát.
Hamis sajttorta
A sajttorta nagyon finom sütemény, de elkészítése kicsit sem kockázatmentes. Átsül, megreped vajon? Ennél a receptnél tökéletes sajttorta élményt kapunk mindenféle rizikó nélkül. És még sütni sem kell.
Tejszínes, gombás tészta
Bármilyen tésztából elkészíthetjük, tagliatelle, spagetti nagyon jó hozzá, de szívből ajánlom gnocchihoz is. Ne sajnáljuk a minőségi alapanyagokat ettől az egyszerű, csodálatos tésztaételtől!
Mustárkapitány hústekercse
A különféle hústekercsek szeretete egészen a gyerekkoromig nyúlik vissza, Apukám nagy mestere ezeknek az ételeknek. Amikor megkérdezte, hogy mi legyen az ebéd gyakran kértünk hústekercset.
Hófehérke, a verhetetlen desszert
Ez a csoda desszert kíván egy egész kevés előre tervezést, de sokszorosan megéri elkészíteni. Garantálom, hogy egy kanálnyi sem marad belőle másnapra.
Farfalle lazaccal, tejszínes gombával
Tészta- és hal imádóknak remek recept. Ízletes, tápláló, és nagyon könnyű elkészíteni. A lazac nem a legolcsóbb hal, de érdemes rá beruházni.
Mandulás pulykaragu
A kicsit unalmas pulykamellet is lehet izgalmassá tenni, csak kell hozzá találni egy olyan társat, ami kiemeli a szürkeségből a pulykát. Jelen esetben ez a társ a mandula.
Gyümölcsrizs
Gyümölcsrizst készíteni talán még egy nagyobbacska gyerek is tud, azonkívül, hogy folyamatosan kevergetni kell, nagy tudás nem kell hozzá. Mégis, mint az egyszerű dolgok általában, brutálisan finom tud lenni!
Dupla csokis, meggyes álom
A süti elkészítése során már az is nehézséget okozott, hogy a nyers tésztát ne nyalakodjam el, a krém elkészítésekor már nagyon kínos volt a helyzet, és a végeredmény minden várakozásomat felülmúlta.
Mascarponés villám desszert
Nem kell hozzá más, csak mascarpone, tejszín, kevés cukor, néhány keksz, pár szem gyümölcs, és körülbelül tíz perc múlva kész is a tökéletes desszert.
Sült ananász karamell szósszal
Néhány éve tele vannak a szupermarketek ananásszal, igazán jó áron is hozzá lehet jutni ehhez a csemegéhez. Készítsünk belőle különleges ínyencséget!
Banánkenyér
Sokak kedvence a banán, és nemcsak héjából kibontva majszolhatjuk jóízűen, hanem süteményekben is nagyon jól helyt áll. Édesíti és szaftossá teszi bármelyiket.
Spagetti szárított paradicsommal és chorizóval
Elsőre talán furának tűnik egy spagetti, amiben paradicsom is van, meg tejszín is, de higgyétek el, igazi ízorgia, amit ez a két hozzávaló létrehoz. Ha hozzájuttok chorizóhoz, az nagyon klassz, de paprikás szalámival helyettesíthető.
Sajtkrémes csirkemáj
Mindig örülünk, ha csirkemájas receptet kapunk, mert gazdagodik a repertoár, és nem csak resztelt és rántott májat készíthetünk ebből az olcsó, finom alapanyagból.
Diós, narancsos kevert süti
Ez a kevert sütemény is nagyon lagzi-gyanús, amit Judit küldött nekünk, szerintünk ilyen típusú sütivel már mindannyian találkoztunk vidéki lagzikban. És milyen jó, hogy élnek még ezek a receptek!
Kiwis túrótorta
Itt a cáfolat arra, hogy gyümölcstortát csak nyáron lehet készíteni. Hiszen vannak gyümölcsök télen is, csak meg kell találni az éppen alkalmasat.
Hamis tiramisu torta
A tiramisúnak rengeteg változata van, készítik málnával, eperrel, pohárkrémként. Mutatunk egy olyan verziót, ahol a mascarpone helyét a tejföl veszi át. Érdekes megoldás!
Lilakáposzta krémleves
Az utolsó dolgok egyike lenne, ami eszembe jutna, hogy lilakáposztából krémlevest készítsek. Viszont semmi olyan hozzávaló nincs ebben a levesben, ami amellett szólna, hogy ne próbáljuk ki ezt a merőben szokatlan ételt.
Karamellás tiramisu torta
A mascarpone alapú krémsajtos, tejszínes krém a világ egyik legfinomabb ételei közé tartozik. Az olaszok nagyon értenek a tiramisu készítéshez, aminek ez a krém az alapja. Csánk Györgyi csodálatosan szép - és biztos nagyon finom - tortát kreált belőle.
Finom csirke mártással
Csirkecombból könnyen és gyorsan készíthetünk laktató vacsorát. Ehhez az ételhez sem kell a húson, egy kevés újhagymán, tejszínen kívül semmi különleges hozzávaló. Gayer Taubert Szilviától kaptuk a leírást.
Sütőtökös tortácska citrusos mascarpone krémmel Szilviától
Könnyű, piskótaszerű alap, lágy tejszínes, mascarponés krém, mi másra vágyhatna az ember egy hideg téli estén? Gayer Taubert Szilvia receptjéből azt is megtudhatjuk, hogyan kell elkészíteni.
Meggyes tejespite
A tejespite külföldi változata a ma oly divatos clafoutis, de ez a tejespite elnevezés nagyon is kifejező. Bármilyen gyümölccsel kombinálható, a gyerekek egyik legnagyobb kedvence lesz. A receptet Oláh Krisztiántól kaptuk.
Sajtban sült csirke
Bátran állíthatom, hogy a családunkban ez az egyik legnagyobb favorit, magam is igencsak kedvelem, mert az elkészítésével igazán nem kell sokat bajlódni, a végeredmény pedig mindig garantáltan isteni. Az évek alatt úgy alakítottam a receptet, hogy bár eleinte több sorban is egymásra raktam a húsdarabokat, mostanra jobban szeretem, ha a húsok inkább csak egy rétegben kerülnek az edénybe, mert így nem lesznek benne nem kellően átsült részek.
Tejszínes fokhagyma leves
Egy finom, forró leves csodás tud lenni, ha az ember fázik. A fokhagyma pedig garantáltan felpezsdíti a vérünket, úgyhogy ne legyünk restek összedobni ezt a finomságot!
Oroszkrém torta sütés nélkül
Persze nem igazi oroszkrém torta ez, de az illúzió tökéletes, a munka vele jóval kevesebb, mint az igazival, és vannak helyzetek, amikor ez a szempont nagyon is fontos.
Ünnepi óriáskrémes
Sokan félnek a krémes készítéstől, többnyire a krém fog ki rajtuk. Ám ezzel a módszerrel nem csak egyszerű, de szép magas is lesz a krém, és nem fog elfolyni sem.
Sütőtök leves
Ősz végétől kezdve egész kora tavaszik megtalálhatjuk a piacon a sütőtököt. Válasszunk akár kanadait, akár nagydobosi magyart, csodálatos süteményeket, tortákat, sőt, leveseket is készíthetünk belőlük. Olyan gyönyörű színe van, hogy attól mindenkinek jó kedve lesz.
Sült paprikakrémleves
Először egy jó nevű balatoni étteremben kóstoltam ezt a levest. Forró nyár volt, a leves pedig hűsítően hideg. Igazi felüdülés volt. Ámde miért ne ehetnénk ilyen finomságot télen is, melegen? Semmi akadálya nincs ennek a verziónak sem.
Csicsóka krémleves
Vannak ételek, amelyek - mondjuk ki az igazságot, egyáltalán nem szépek. Ez a leves is azt a tábort erősíti, de az íze nagyon kellemes, diós, a bacon chips remekül illik hozzá. Arról nem beszélve, hogy szuper egészséges, mivel a csicsóka igen előkelő helyet foglal el az egészséges zöldségek listáján.