Sütés cikkek

Magyar rekord: 90 millió kakaós csiga évente!
Hagyományos és kreatív kategóriában versenyeztek egymással a hazai pékségek kakaós csigái, végül a legjobbakat a BaGaTech Nemzetközi Sütőipari, Cukrászati és Gasztrotechnikai Szakkiállításon mutatták be a készítők. A Magyar Pékszövetség becslései szerint évente 90 millió kakaós csigát eszünk mi magyarok!

Egyszerű kacsás költemény, ahogy Mártiéknál szeretik
Imádják a barátnőim a sült kacsacombot, mégsem sikerül nekik. Vagy kiszárad, vagy íztelen, vagy nem tudom mit csinálnak szegény párával... na, de most, itt a megoldás! Ez egy ízletes csoda, ami biztosan nyerő egy ünnepi estére, sőt, akár egy jó kis Valentin-napra is! Vágj bele nyugodtan, mert ezzel nem tévedhetsz!

Márti borjúoldalasa sörrel, szegfűszeggel
Nálunk az oldalas minden szerepkörben jól teljesít! Most egy olyan receptet kaptok, amelyik tényleg párját ritkítja. Ezúttal itt a kiváló borjúoldalas, ami a csontjával sül. Hát még, ha az kap egy kis sört! Ámulat, milyen rendkívül ízletes fogás!

Zsírjára sütött libamáj, ahogy Márti készíti
Gondosan készülj fel a libamáj sütésére, hiszen drága alapanyaggal fogsz dolgozni! Számomra ez szinte egy szertartás, annyira imádom! A cél, hogy úgy kapj ízletes, sült libamájat, hogy a súlyából ne veszítsen! Már most elkészítheted ezt a finom farsangi fogást, hiszen így lesütve sokáig eláll! Ha mondjuk a hétvégén buliztok, ezt már most elkészítheted, és mire a vendégek megjönnek, a zsírszag is kimegy a lakásból! Munkára fel!
Legfontosabb tudnivalók a halételekről - így főzd meg!
A magyarok többsége csak karácsonykor eszik halat, ilyenkor a rántott ponty és a halászlé a sláger, pedig kis odafigyeléssel változatosabb és még egészségesebb halfogásokat is összeállíthatunk. Varga Anita dietetikus ad tippeket, mire figyeljünk, ha halat szánunk a családnak.

Így süss tökéletes leveles tepertős pogácsát!
A pogácsákkal úgy vagyunk, mint a népmesékkel. Mindenki hozzátesz valamit, vagy elvesz belőle, és a saját szájíze szerint formálja. Lehet, hogy ez a recept már ismerős, ám aki most kezdi a pogisütést tanulni, annak csakis ezt ajánljuk. Egyszerűen nem lehet elrontani! A kóstoltatás után a receptet sokszorosíthatjuk…

A „nem lehet abbahagyni csirke” receptje
Ahány ház, annyi csirkerecept, a variációk száma végtelen. Ennek az isteni csirkesültnek elsősorban a fűszerek és az elkészítés módja adja meg a különlegességét. Kicsit talán más, mint az eddigiek. Mondjuk, nem lehet abbahagyni…

Ez a focivébé leggyorsabb leveles sajtos pogácsája!
Pogácsát sütni sokan és sokfélét tudnak, ám a legtöbben a gyors és különleges változatokat szeretik. Ez most egy élesztő nélküli, szuper egyszerű, gazdaságos változat, melyet két focimeccs között is elkészíthetünk a vébé ideje alatt. Egy hibája van, hogy percek alatt elfogy, ezért célszerű mindjárt dupla adagban megsütni!!

Rózsi néni borulós sajtos pogácsája
Van belőle tepertős, krumplis, túrós, vajas és sajtos, no meg még annyiféle, amennyit a fantáziánk elbír. Mert mindenki másképp csinálja – a pogácsát is. Ez most egy kicsit szépséghibás, de annál finomabb változata a sajtosnak. Derűre is borul…

Siklósi szalagos fánk
Biztosabb a siker, ha kellően meleg helyen készítjük el a fánkot, és a hozzávalókat is meleg helyen tartjuk!
Süssünk kenyeret hagyományosan és géppel
Fontos, hogy minden hozzávaló langyos legyen. Ügyelni kell arra is, hogy dagasztás, kelesztés és gyúrás közben ne kapjon huzatot a tészta. A tészta inkább keményebb legyen, mint lágyabb, legfeljebb hosszabb ideig kel meg. Sokféle ízesítővel, különböző lisztekből készülhet a kenyér.
Őszibaracktorta
Nagyon finom az idei nyáron az őszibarack. Készítsünk belőle baracktortát! Ez a recept fél óra alatt elkészíthető. Nem mellesleg isteni finom. Jó étvágyat!
Mákos-almás és Pizzás csiga tészta
Tévedés, ez nem az a csiga. Ez tésztából van, és egy kis kreativitással már nem csak kakaósan és fahéjasan készíthető el. Többek között van édes: mákos-almás, barackos, és sós: paprikás, pizzás változata is. Most a mákos-almásat és a pizzásat ajánlunk. Felcsigáztunk?
Süss Mézesbárányt a locsolóknak!
A legszelídebb húsvéti bárány a mézesbárány. Elvileg nem kell hozzá más, csak egy kis liszt, cukor, tojás és persze: méz. Méghozzá pontosan kiporciózva minden. Kell viszont hozzá némi nosztalgia, kedv, valami olyasmi, amivel megidézhetjük a régi ünnepi sütés-főzések világát, mázas edényekkel, gyúrófával, kenőtollal.
Kapros-túrós rétes, tekerés nélkül
Kapros-túrós rétes, tekerés nélkül
Különleges kenyér receptek
A frissen sült kenyér, péksütemény illatát ma már szerencsére nem csak pékségek előtt elhaladva szívhatjuk magunkba. Akár a reneszánszát élő épített kemence vagy kandalló, akár kenyérsütő gép segítségével ismét belengheti az otthont ez az illat, ugyanúgy, mint nagyanyáink, dédanyáink korában.
Különleges sütemény körtéből
A magyar konyhában kevés olyan sütemény recept van, amihez körtét lehet használni. Ez a francia recept ráadásul az egyik érdekes példa arra, hogy a fűszereket - jelen esetben a borsot - nem csak a megszokott módon lehet használni.
Habos barack málnaöntettel
Mennyei ízek kavalkádja a habos barack málnaöntettel. Nem kell hozzá, csak pár darab őszibarack, tojás sem sok és liszt sem kell. Látványnak sem utolsó!
Szépséges Gyümölcsös desszertek
Szépséges desszertek piros gyümölcsökkel! Az Epres túrótorta, a Málnás túrókrémkehely és a Piros gyümölcskocsonya-desszert vaníliafagyival receptje:
Joghurtos sárgabarackos sütemény
Már megjelent a piacokon a sárgabarack is. Maga a gyümölcs is nagyon finom és egészséges, de süthetünk is belőle egy gyors, finom sárgabarackos csemegét.
Csokis meggyes muffin -Luca lányom kedvence
Luca lányom négy és fél éves, és szinte minden vasárnap megköveteli, hogy süssünk együtt muffint. Nagyon szereti, de leginkább a játék a lényeg, nem az evés. Bár jó húsban van, meg kell hagyni. Imádja kinyalakodni az olvasztott vajas csokit. Én is szeretem készíteni, mert gyors, egyszerű, még mosogatni sem kell nagyon, és a végeredmény fenséges!
Fenséges libás receptek ünnepekre
Sokáig nem tudtam rendesen libamájat sütni, se ludaskását készíteni. Mert nem könnyű! A libaaprólék leves és a libamájas csirkemell azonban mindig fenségesen sikerült. Íme!
A 8 legfinomabb palacsinta receptje Gyermeknapra!
Káposztás,diós,almás,habos,csirkés és király...Nekem mindig összefut a nyál a számban ha egy ínycsiklandó palacsintára gondolok. Íme most 8 féle variációban készíthetjük el.
Nassoljunk! Almás-mákos pite
Almás-mákos pite. Ki nem szereti a pitét? Hát még ha ez almás-mákos. A gyerekek biztos, hogy imádják. Egy baj van vele, hogy sosem elég. Ez a jóval mindig így van.
Uzsonnára: Egri tepertős pogácsa
Délutáni nassoláshoz, avagy egy kiadós leves, avagy a könnyű vacsora után is kívánunk valami sütit. Habár elmegy a pogácsa a sörözés mellé is. Csak legyen. Főleg, ha tepertős.
Így készül az amerikai palacsinta
Amikor a filmekben láttam, sosem értettem, hogyan lehet ezt reggelire megenni. Nálunk általában az ebéd második fogásaként, vagy az éttermekben előételként fogyasztjuk a palacsinta különféle változatait.
Süssünk otthon -Keleti kenyeret!
Szükségünk lesz a kenyérsütő gépre is a dagasztáshoz, de kétkezünk munkájára is. Igazi ínyenceknek való kenyér a Keleti kenyér, akár reggelihez, akár vacsorához kitűnő.
Ha nem süt nap, akkor süssünk valamit
Boldogan használjuk a civilizáció konyhai vívmányait, de nem szívesen mondanánk le azokról a különleges ízekről, amelyek csakis a szabad tűzön, izzó parázson sütés ősi időkből származó módszerével érhetők el. S persze arról az utánozhatatlan hangulatról sem, amelyet egy-egy ilyen alkalom teremt.
Sütési tippek kezdőknek, haladóknak!
Azt mondják, kétféle háziasszony van. Az egyik imád sütni, a másik istenien főz. Utóbbiak számára sokszor rémálom, hogy akár egy egyszerűbb süteményt is elkészítsenek.
Nyakadon a sok kalács?
Ha nem tudunk mit kezdeni a megmaradt húsvéti kaláccsal, egy kis praktikával újjávarázsolva tehetjük az asztalra néhány nappal később. Könnyű és finom!
Süss! Áfonyás-túrós minikalácsot
Meglepve látom, hogy környékünkön a legkisebb zöldségesnél is kapható már a friss áfonya. A túróval különlegesen finom ízhatást ér el ez a gyümölcs. Süssünk belőle -Áfonyás-túrós minikalácsot-, délutánra!
Alföldi rakott palacsinta
Ebben a nagy hőségben palacsintát sütni? Öngyilkosság mondják sokan. De mit tegyek, ha ezt kívánom és az egész családom így van vele. Már másnaponta sütök, gyümölccsel lezárva az evést. Jó étvágyat Önöknek is!
Isteni, finom szendvicskrémek vacsorára
A szendvics a világ egyik legegyszerűbb étele. Ráadásul változatos is, hiszen azt teszünk rá, amit csak szeretnénk. Most néhány gyorsan elkészíthető szendvicskrémet ajánlunk Önöknek.
Nyársra húzva, roston és grillezve -hal receptek!
Kellemes nyárestéken, baráti társaságokba verődve nincs jobb szórakozás egy vidám hangulatú kerti partynál. A legkönnyebb és legegészségesebb étel ilyenkor a hal, akár nyársra húzzuk, vagy akár roston, grillen sütjük.
Szójás spagetti gorgonzolás mártással
A spagettit boltban is megvásárolhatjuk, de az otthon készített az igazi. A szója, mint tudjuk egészséges és könnyű, és a szójás spagetti gorgonzolás mártással pedig igazi csemege.Próbálja ki!
Ördöglánycsirke recept
Ez az ókori eredetű, római étel igencsak látványos és finom. Az étel neve (olaszul pollo alla diavola) állítólag onnan eredeztethető, hogy egy ördöglány találta ki, no és „pokoli kellékek", parázs meg füst kell hozzá.