Pammer Lívia cikkei

Panna cotta epervelővel
Végre megérkeztek a piacra is a gyönyörű eprek! Csak gyönyörködök benne, amikor látom a dobozokban mosolyogni a gyümölcsszemeket. Pammer Livi receptjének is most jött el az ideje. Mint írja, gyorsan elkészíthető, és baromi egyszerű, egész egyszerűen elronthatatlan édesség! Lássunk neki!

Sertésszűz bazsalikomos karfiolpürével Pammer Lívia konyhájából
Csodás, friss sertésszüzeket kaptam, amihez a maradék blansírozott karfiolokat és egy kevés brokkolit felhasználva bazsalikomos pürét készítettem. Diétába kiválóan beilleszthető, és egyszerűen elkészülő étel - nem mindennapi ízekkel. Kis kiegészítésként lilahagymás paradicsomot is tálaltam mellé.

Csirkecombok parajos, parmezános köntösben
Ha gyorsat és finomat akarsz elkészíteni, ezt süsd meg! Kicsit untam már a rántottat, grillezettet. Volt viszont otthon egy nagy zacskó friss bébiparajom, amit már muszáj volt elkészíteni. A reggeliből maradt meg pirított baconszalonna, akadt egy kevés tejszínem és parmezánsajtom így adott volt , hogy ezeket valahogyan összepárosítom. Jó szívvel ajánlom Pammer Lívia ünnepi receptjét.

Tiramisu pohárkrém
Az igazat megvallva, tiramisu szeletnek indult, ami lett is volna, ha kivárjuk a megfelelő időt a dermedésig. De hát az ember gyarló, és nem vár… Aztán, mikor belevágtam a szépen összeállított desszertembe, és észleltem, hogy nem oké a zsoké, akkor gyorsan átkonvertáltam pohárkrémmé a tepsi tiramisut. Meg kell mondjam, meglepő módon még jobb is volt így pohárból eszegetni – írja blogjában Pammer Lívia.

Édesburgonyás szárzeller krémleves fürjtojással
Erőt, energiát adó, vitaminokkal teli melengető leves. Elkészíteni olyan egyszerű, hogy még azok is nekiállhatnak, akik nem gyakorlott háziasszonyok. Gyorsan kész, nagyon aromás, simogatóan selymes.

Pulykaragu leves – színesen
Hol hideg az idő, hol meleg, hogy lehet ezt kibírni? Pammer Lívia kitalált egy jó levest erre. Pulykahús, sok friss, finom zöldség télen-nyáron aranyat ér! Próbáld ki, mert leves enni nagyon egészséges!

Kacsamájpástétom Pammer Livi konyhájából
Nagyon szeretjük a májból készült ételeket, csirke, kacsa vagy liba, jöhet bármelyik. Rántva, sütve, hagymásan. Kedveljük az uzsonnára, vagy épp reggelire való májkrémeket is de bevallom nehezen találok olyat ami megfelelő. A mindenből jobb a házi! alapon most a pecsenye kacsamájból pástétomot készítettem friss fűszernövényekkel, és egy gyűszűnyi tokaji aszúval megbolondítva. Sütöttem hozzá egy zabos gyökérkenyeret is, mit mondjak, nem kellett sokáig eltárolnom se a pástétomot se a kenyeret.

Vörös tonhalsteak baconszalonnába tekert spárgával Pammer Livitől
Születésnapi vacsorát készítettem, ugyanis megint egy évvel korosabb lettem gondoltam, adjuk meg a módját. Egészen különleges nagyon finom vörös tonhalat készítettem minimális fűszerezéssel , szaftosra sütve olyan körettel, hogy az egész vacsorát bűntudat nélkül ehettük! Jó ez csak vicc volt.. Fotózáskor vettem észre, hogy szívecske alakú a tonhalsteak amit a tányérra tettem…

Medvehagymás krémmel töltött tojások a húsvéti asztalra
Előételnek, hidegtálakra, vacsorára egy vékony kis sonkaszelettel vagy a húsvéti ünnepek egyik fogásaként kiváló étel a medvehagymás krémmel töltött főtt tojás. Gyorsan elkészül és pikáns, különleges ízű finomságot tálalhatunk a családnak.

Hangulatos mediterrán reggeli
Van, mikor nem kell túlbonyolítani a dolgokat. Egy saját sütésű rozmaringos kenyér, sonka a jobbikból, mozzarella, zamatos paradicsom , rukkola és egy csepp olivaolaj… egy asztalka a teraszon , pihenős reggelen ráérősen csipegetve, majd egy latte a végén… Ti is szeretitek az ilyen reggeleket? Ezt kérdezi Pammer Lívia!
Tépkedős sajtos-hagymás cipó
Nemes egyszerűséggel csak tépkedősnek hívom ezt az ötletes felhasználását a cipónak. Forrón megtépkedni a sajttal és hagymával gazdagon megszórt kockákat baráti összejöveteleken vagy csak egy délutáni kávézás idején… Pammer Lívia ezt ajánlja!
Tejbegrízes epres sütemény
Valami sütés nélküli gyors édességre vágytam, és mivel engem is elért az eperőrület, így eperből készítettem el ezt a nagyon egyszerű és nagyon finom édességet. Törökországban találkoztam először ebben a formában a tejbegrízzel, fantasztikus szeleteket varázsoltak belőle nap mint nap a sütispultra számtalan variációban. Húsvét közeledtével ez a recept is jól fog jönni!
Gluténmentes dán kuglóf
Glutén és cukormentes kuglófot sütöttem, Az eredmény minden képzeletemet felülmúlta, egy pillekönnyű szép magas kuglóf született, nagyon harmonikus ízzel.
Babgulyás Pammer Livinél
Ma egy jó tartalmas levest főztem, sok babbal és sok hússal jó forrón tálalva sok szaftos lével - írja Lívia. Szó, mi szó, egy egytálétel tökéletes mondjuk egy ebédhez. Legfeljebb egy kakaós csiga vagy egy palacsinta fér mellé!
Tavaszi tojásos nokedli friss fejes salátával
Egyre inkább vágyjuk a tavaszt, a színeket, az illatokat. Éppen ezért Pammer Lívia konyhájában tavaszváró tojásos galuska, alias nokedli készült friss bébisalátával.
Börek marhahússal egyenesen Pammer Livi konyhájából
Barangoljunk a török reggelik között! Egy börek frissen sütve reggelire egy forró teával,… nem kell ennél jobb hétvégi reggeli! Hagymán párolt pirított darált marhahús, egy kevés sajt, roppanós tészta... Pammer Livi nagyon szereti!
Gyömbéres sütőtök krémleves édesburgonyával
Februárra megcsappan szervezetünk vitaminkészlete, ellenállósága. Kívánjuk a forró, energiát adó leveseket. Legjobb ha ezeket úgy állítjuk össze, hogy vitaminban gazdag , ízletes és nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető legyen. Ez a krémleves pont így sikerült. Mindamellett, hogy rendkívül ízes, selymesen krémes lett, a gyömbér a fokhagyma és a tökmagolaj kombinációja még a vírusok és a meghűlések tünetei ellen is jó szolgálatot tesz - mondja Pammer Lívia.
Mazsolás csíkos kalács az ünnepekre is
Már nagyon vágyott Pammer Lívia egy puha, foszlós, kakaós kalácsra reggelire egy kis vajjal, mézzel és tejeskávéval. A gondolatot tett követte, az eredmény pedig pontosan olyan lett amit elképzelt. Egy apró hiba azonban belecsúszott, másnap reggelire a kalácsból már csak morzsa maradt...
Fanta torta, ami a gyerekek kedvence lesz
Már egy ideje valami jó túrós-citromos édességen járt Pammer Lívia esze, aztán bevillant neki ez a fanta szelet nevű sütemény. Még soha nem készítette, de barátnője sokszor megsüti. Arra gondolt, hogy csatos tortaformában készíti, mert a tepsi-készlete nem igazán megfelelő erre. A tésztalapot Domán Edina receptje szerint készítette, ami azért is nagyszerű mert minden alapanyagot együtt kell összekeverni, és zsírozott-lisztezett tortaformába töltve megsütni. Így nem kell attól félni, hogy összetörik a tojásfehérjéből felvert hab. A túrós tölteléket is kicsit másként készítette, mint azt olyan sok oldalon olvashatjuk, nem akarta tömény vajasra csinálni, így tejszínnel és habfixálóval oldotta meg azt a kérdést, hogy ne legyen túl lágy a túrós massza. A tetejére pudinggal felfőzött fantát tett, eztpedig bármilyen más üdítőitallal kiválthatjuk.
Nagyi rácsos linzere Livi konyhájából
Gyerekkorom kedvenc sütije, az omlós linzertészta bármilyen formában elkészítve. A rácsos linzer egy egyszerű lekvárral felturbózott ám annál finomabb süti, még emlékszem milyen buzgón sodortuk gurigára a rácsoknak valót mikor gyerekek voltunk. Pammer Livi régi recept alapján - amit nagyanyja és anyukája is használt - sütötte meg újra ezt az omlós rácsos linzert.
Pulykamell érmék sajtos-parajos szósszal
Ez a gyorsan - finomat tipikus esete! A paraj önmagában nálunk nem nagyon kelendő, ezért egy kis csavarral vonzóvá kellett tennem. Zsenge levelű bébispenót, karakteres gouda sajttal, egy kevés fokhagymával, krémes tejszínnel ötvözve, és máris olyan szósz készül, hogy megnyaljuk utána az összes ujjunkat! Íme, a siker receptje Pammer Líviánál.
Porchetta Pammer Livi konyhájából
Életemben először az olaszországi San Gimignanoban volt szerencsém kóstolni ezt a fantasztikus ételt. Frissen sült bagettbe jó vékonyan ám, gazdagon halmozta bele a séf a frissen sült fűszeres húst, egy kevés ropogós bőrrel. Pammer Livi már akkor tudta, hogy ezt a finomságot ő is elkészíti. Eredetileg malacból készítik, az egészet kicsontozzák majd alaposan befűszerezik, akár a közepébe is tesznek egy nemes húsrészt, és szorosan feltekerik. Nagyon lassan és hosszú időn keresztül sül omlósra, puhára. A fűszerek átjárják az egészet, így minden falatnál érezhető a friss fűszerek zamata.
Mandulás-kakaós csiga a vasárnap délutáni kényeztetéshez
Szeretnél egy foszlós, langyos pihe-puha tésztájú kakaós csigát? Ha időm engedi bedagasztok egy finom, könnyed kelt tésztát. Leves vagy a délutáni kávé mellé kitűnő péksütemény. Egy kis darált mandulával megbolondítva szorosan egymás mellett sütve... Felcsigáztalak? Akkor most vágj bele - ezt ajánlja Pammer Livi!
Kolbászos-kukoricás csirkemell
Nna, ez tényleg villámgyors étel lett, időhiánnyal küszködőknek ideális, és még a diétádba is beilleszthető! Na, mit szóltok? Kell ma ennél jobb - kérdezi Pammer Lívia?
Leveles kelfőzelék marhahúspogácsával
A családban rajtam kívül nem nagyon rajonganak a kelkáposztáért, ezért ritkán főzök ebből az egyébként igen finom és egészséges zöldségféléből . Most egy reform főzelék készült kontaktgrillen sült marhahúspogácsával - írja Pammer Livi.
Házi kenyér, illatos, ropogós
Mostanában kicsit ritkábban sütök kenyeret, de még mindig imádom, ahogy a kezem alól kikerül egy-egy cipó, illatosan ropogósan, mire kihűl csoda cserepes lesz. Ahogy vágom megsercen a héja … szerintem nincs párja - állítja Pammer Livi. Higgyünk Neki! Irány a konyha!
Hamvas szilvás-fahéjas lepény
Csodás őszies finomság, levesek mellé vagy csak úgy egy ráérős vasárnap délutánra. Puha, ám a szélein roppanós kelt tészta, friss gyümölccsel. Pammer Livi konyhájából fahéj illata terjed.
Lazac saláta egy kis csavarral
Olyan előételen gondolkoztam ami vitamindús, könnyed és gyorsan elkészíthető. Füstölt lazaccal, csírákkal és egy pikáns szósszal elkészült ez a saláta , annyit elmondhatok, hogy nagy sikere volt - írja Pammer Lívia. Lepd meg Te is a barátaidat!
Sült csirkemell brokkoliágyon
A sült csirkemell adott volt, de kreálnom kellett hozzá valami szószosat - írta Pammer Lívia. Gyorsan végiggondoltam miket találhatok a hűtőben ami passzol a csirkemellhez, és akár a köretet is kiváltja. Korábban főztem meg a karfiolt és a brokkolit, amit lefagyasztottam pont az ilyen esetekre. Egy csomag brokkoli, egy kevés sajt és egy marék dió , tejszín és kész is a csirkemell kiegészítője.
Mafalda tészta garnélával, gombával
Olaszországból hoztam az elmúlt nyáron többféle kézműves tésztaféleséget. Az utolsó zacskó mafalda tészta várt feldolgozásra, kapott egy kis garnélás-tejszínes-gombás-sajtos cuccot, a szafttal kellemesen átitatódott. A feltétektől igazán nyárias lett, főleg úgy, hogy Kamillától, a nyúltól loptam egy kis friss bazsalikomlevelet. Ezt apróra vágva frissen rászórtam és jó forrón tálaltam. Ez Pammer Lívia olaszországi képeslapja.
Igazi kovászos kenyér Pammer Livi sütőjéből
Szent István-napra sütötték az új búzából készült első kenyeret a hagyomány szerint, de az új kenyér havának gyökereit az Ószövetségben találjuk meg. Magyarországon ilyenkor sok helyen aratóünnepet rendeztek mutaságokkal. A nemzeti trikolorral átkötött kenyeret ünnepélyesen szegték meg. Ennek tiszteletére olvassátok Simone gasztroságai közül ezt az egészen kivételes receptet!
Bolo do caco, a madeirai kenyér
Az úgy volt, hogy Madeirán nyaralunk. Aztán jött egy frankó kis tüdőgyulladás - nyáron -, és keresztülhúzta a terveket, én maradtam, a család utazott... Azért kiadtam az utasítást, hogy a kenyerükről információkat szerezzenek be a helyiektől - írja Pammer Lívia ajánlójában. Aztán mikor felépült, megsütötte a madeirai kenyeret, amit meleg szívvel ajánl mindenkinek, mert nagyon finom. A bolo do caco egy édesburgonyából és lisztből kelesztéssel készült madeirai kenyér, amit vaslapon sütnek, és fokhagymás fűszervajjal kínálnak, de bármiféle feltéttel, édessel és sóssal is egyaránt kitűnő! A recept Madeiráról származik, az elkészítését egy portugál videón néztem meg - tette hozzá a gasztrobloger.
Vadas marha burgonyagombóccal
A maradék marhahátszínből úgy döntöttem, hogy vadast főzök, így lett egy fazék finom marhahúslevesem, a puhára főtt húsból és a zöldségekből selymes vadasmártást készítettem. Pammer Lívia burgonyagombócokat kínált mellé.
Meggyes rétes lustán elterülve
Ne kövezzetek meg, de én sokkal jobban szeretem a sodort rétest, mint a húzottat. Elkészíteni is, és enni is. Igaz, kicsit tartalmasabb a tésztája, nem annyira vékony, mint a húzotté, de számomra ez lett az ideális rétes, általában túrós és meggyes töltelékkel készítem, de idény szerint szinte bármilyen gyümölcs alkalmas a töltelékbe. Most egy kissé savanykás, vagy inkább savakban gazdag meggy került bele, fahéjjal és barna cukorral szórva. Morzsája sem maradt - írja Pammer Lívia.
Tonhalas spagetti, ha valami igazán gyorsra és finomra vágynál
A szombati ebédek mindig valami egyszerűre sikerednek, tekintve, hogy inkább másra fordítok több időt . Mivel most igazán paradicsomdömping van, tonhal meg volt a hűtőben, egy gyors felmérés után úgy döntöttem, hogy a tonhalas spagetti minden elvárt kritériumnak megfelel - írja Pammer Lívia. Hallgassunkr, és ugorjunk neki!
Steak marhahátszínből - egyenesen Pammer Lívia sütőjéből
Igazán finom és jól elkészített steaket eddig csak Törökországban ettem. Nagyon fontos a hús minősége, az elkészítés mikéntje. Én magam még soha nem készítettem otthon, ez volt az első próbálkozásom, hogy egy jó steaket együnk. Egy kétkilós hátszín darabot bepácoltam, pár napig érni hagytam, majd másfél ujjnyi széles darabokra vágtam ... de kezdjük az elején. Milyen a jó alapanyag?
Zabpelyhes marhapogácsa quinoa-val, párolt zöldségekkel, fekete babbal
Ez a kollekció tökéletesen belefér a diétázók étrendjébe, mindamellett pedig szerintem tök finom lett, és kiválóan illenek egymáshoz az alkotóelemek. Nem vagyok nagy párolt zöldség párti, de a húspogácsa és a quinoa mellé valahogy most nekem is jólesett - írja Pammer Lívia.
Pirított csirkerögök amerikai káposztasalátával
Ha valami igazán finomra és gyorsra vágysz, akkor ez egy tökéletes választás. Ebédre vagy vacsorára villámgyorsan elkészíthető, ráadásul, karcsúsító! Mindjárt itt a nyár, mielőtt felveszel egy bikinit, nem árt ledobni pár kilót! Pammer Livi ebben segít neked!
Durván dupla sajtburger angol muffinzsemlében
Szerintem a házi készítésű dolgoknak nincs párja! Abban még van anyag ahogy mondani szokták, adalékanyagok és ízfokozók nélkül, tényleg saját ízlésünkre formálhatjuk. Olyan hamburgert készítettem amiben duplán van sajt és marhahúspogácsa, baconszalonna, saját termesztésű zöldségek, mindehhez házi angol muffinzsemlét sütöttem - írja Pammer Lívia.
Rákhússal töltött avokádó
Végtelenül egyszerű ám annál finomabb előétel. Extra gyorsan elkészül, semmi macera nincs vele. Törökországban az egyik kedvencünk volt - írja kedves receptjéről Pammer Lívia! Próbáljuk csak ki!
Csicseriborsó aszalt paradicsommal - Klári néni receptje alapján
Van nekünk egy Klári nénink aki - mondhatni - barátunk - írja Pammer Lívia. Egy csodás tavaszi napon Klári néni hozott nekik ebből a csicseriborsós ételből, még langyos pirítóssal és reszelt sajttal. Az ő instrukciói alapján hétvégén Livi is elkészítette a saját verzióját. Rajta, próbáljátok ki Ti is.
Fokhagymás egyben sült oldalas
Csodaszép friss sertéshúst vásároltam, ilyenkor a friss vágásból teletankolom a fagyasztót. Oldalast már olyan régen sütöttem, hogy kellőképpen itt volt az ideje egy újabb adag megsütésének. Előző este alaposan besóztam, fűszerekkel bedörzsöltem, másnap reggel pedig lassú tűzön porhanyósra sütöttem nádudvari sütőtálon.
Gluténmentes citromos süti ribizlilekvárral
Gyors kevert tészta, ezúttal gluténmentesen sok-sok ribizlilekvárral és egy délutáni latte macchiatoval a húsvéti húsok és sonkák után. A ribizlilekvár magmentes, sokorópátkai kézműves termék, fantasztikusan harmonikus ízekkel, savakkal - ezzel kínálja legújabb receptjét Pammer Lívia.
Ropogós sajtos rudak
Télen, nyáron, hétvégén vagy ünnepnapokon - bármikor - extra gyorsan elfogyó sajtos ropogtatni való. Gyorsan elkészül, nem kell pihentetni sem. Egy baja van – nem tud olyan gyorsan megsülni ahogy elkapkodjuk - írja sós sütijéről Pammer Livi.
Kacsazúza pörkölt zablisztes házi galuskával
Nagyon szeretem a belsőségeket, ezért gyakran kerül az asztalra nálunk belőlük - írja Pammer Livi. Gyönyörű friss kacsazúzát vett, amiből most egyszerű pörköltet főzött - vastag szafttal és zabliszttel kiegészített házi galuskával.
Pizzás töltött golyók
Aki szereti a pizzát, a calzonet az ezt is szeretni fogja. Foszlós kelt tésztába burkolt házi pizzakrém sajttal turbózva szorosan egymás mellé sorakoztatva majd aranyszínűre sütve... ugye már érzed is a friss tészta és a fűszerek illatát? Pammer Livi receptje a délutáni váratlan vendégeidet is meglepi majd!
Krumplis-répás-tepsis
Ez egy végtelenül egyszerű, ám rendkívül laktató finomság. A legnehezebb része, hogy reszelni kell. Na, de mi itt a XXI. század elején nem reszelgetünk, hanem előkapjuk a robotgépet, és betoljuk a krumplikat és a répákat. Ja, és hogy emeljem a XXI. század fényét: nem is mosogatunk, hanem ezt a feladatot is rábízzuk a mosogatógépre! Na, akkor most már nincs más hátra, mint kinyúlni, és a forró, frissen kisült tepsis-répásból vágni egy szeletet - ajánlja Pammer Livi!
Quiche
A quiche olyan a franciáknak, mint az olaszoknak a pizza. Klasszikus francia étel, melynek alapja egy omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással nyakon öntjük, megsütjük.