Események cikkek

Sajtkrémes csirkemáj
Mindig örülünk, ha csirkemájas receptet kapunk, mert gazdagodik a repertoár, és nem csak resztelt és rántott májat készíthetünk ebből az olcsó, finom alapanyagból.

Sajtos hot dog melegszendvics
Ötletes dolog összehozni a hot dogot és a meleg szendvicset, csak arra kell ügyelni, hogy a virsli jó minőségű legyen, és hús helyett ne szóját sózzanak ránk.

Savanyú káposztás, paszternákos fasírt
Most van a savanyú káposzta szezonja. Jótékony élettani hatásáról nem kell meggyőzni senkit. A mi éghajlatunk természetes multivitaminja, amely óvja és erősíti a belek egészségét, ezáltal pedig az immunrendszert.

Olívás saláta bébispenóttal, ropogós fetafalatkákkal és pitával
Isteni ebéd válhat a panírozott fetából egy jó kis salátával, és ha még házi készítésű pita is kerül mellé, az élmény garantált.

Rizstorta
Egy nagyon egyszerű étel, amely főétel éppúgy lehet, mint desszert. Elkészítése könnyű, nem drága, mutatósan díszíthető, szinte mindenki szereti, ízre és megjelenésre is tökéletesen hasonlít hagyományos, tejjel készült testvéréhez.

Sütőben sült túrógombóc
Túrógombóc de lux. Mert ez a változat nemcsak az elkészült túrógombóc mellé kínál tejfölt, hanem egyenesen édes tejfölben süti meg a gombócokat. Izgalmas megoldás!

Sörtésztában sült hal uborkás majonézzel
A magyarok általában kevés halat esznek, úgyhogy nagy örömmel népszerűsítünk minden olyan receptet, ami halas, és ezzel talán több hal fogyasztásra ösztönözzük olvasóinkat.

Csirkés bruschetta
Igazán különleges feltét egy bruschettára, ha csirkecombból készítjük. Nyugodtan helyet kaphat a klasszikus paradicsomos, és egyéb zöldséges változatok mellett.

Skót pite magyar módra
Ez aztán az ütős, laktató étel! Darált hús kerül a leveles tésztából készülő fészekbe. A tálaláshoz a paradicsomos bab jó ötlet!

Narancsos túrótorta
Sütés nélküli isteni narancsos túrótorta, egy kis keverés, egy kis kavarás, és kész is a látványos, finom édesség.
Töltött tészta
Rafinált recept, nem a leggyorsabban elkészíthetők közé tartozik, de zajos sikert lehet vele aratni a barátok, rokonok közt.
Somlói galuska muffin
Nos, azt éppen nem állíthatjuk, hogy ez a világ legegyszerűbben összepattintható süteménye, de azt igen, hogy minden fáradságot megér, annyira finom.
Két emelet boldogság
Három tésztaréteg között két réteg krém, egy vaníliás és egy rumos, kakaós. A krém klasszikus pudingos, vajas. Kicsit talán hosszadalmas elkészíteni, de ha rászánjuk magunkat, biztos lesz a siker.
Tejpite
A tejpite egyszerű, paraszti gyökerekkel rendelkező desszert, más népek konyháiban is megtalálhatjuk rokonait. Tulajdonképpen palacsintatésztát készítünk, csak a tojásk nem egészben, hanem különválasztva kerülnek a tésztába, amit aztán sütőben sütünk meg.
Szaftos tarja sajtos-túrós krumpligombóccal
A sertéstarja kellemesen szaftos része a disznónak, érdemes minél többfajta receptben kipróbálni. Ennél az ételnél még a köret is roppant érdekes, úgyhogy fakanálra fel!
Tejes-vajas zsemle
Mindig jó, ha van a tarsolyunkban néhány kipróbált, bombabiztos péksütemény recept, hogyha a körülmények miatt magunkra lennénk utalva, hogy ellássuk a családot szendvicsnek valóval. De ha szeretünk sütni, és nemcsak végszükség esetén állunk neki zsemlét készíteni, akkor különösen jól használhatjuk a receptet.
Ahol nem bűn... az édesség
Körtés-fekete teás torta, wasabis macaron, almás-fahéjas chia puding, citromos-marcipános keksz, málna-rózsa szörp – csak néhány azok közül az újhullámos édességek közül, amelyek a frissen megnyílt I Love Kex cukrászda kínálatát alkotják. A különleges ízkombinációkkal készült torták, kekszek, cake pop-ok és számos más édesség mintegy fele cukor-, glutén- és laktózmentes.
Almás süti
Az a süti, amiben alma van, már csakis jó lehet. Ez egy klasszikus pite, amit elkészíthetünk alma helyett más gyümölccsel is.
Vargabéles
Egy erdélyi szakácsnő alkotta meg állítólag e receptet, ami valójában tészta a tésztában. Sok túróval, mazsolával, vajjal, tojással készül, alul-fölül réteslap borítja.
Csíkos süti
A hagyományosan bevált recept: süss háromféle piskótát, kend meg vajas krémmel, állítsd össze a süteményt, és élvezd!
Ecetes sajtos rúd
Attól, hogy egy sós rúd hozzávalói egyszerűek, még lehet nagyon jó a végeredmény. Most is ez történt, hiszen ebben a sósban gyakorlatilag a liszten, són és margarinon kívül alig van más.
Sajtos, sós keksz
Igazi, klasszikus sós sajtos keksz receptje, amiben jó sok sajt van, pirospaprika, köménymag is, ahogy kell. Vékonyra nyújtsuk, hogy finom ropogós legyen!
Diós, narancsos kevert süti
Ez a kevert sütemény is nagyon lagzi-gyanús, amit Judit küldött nekünk, szerintünk ilyen típusú sütivel már mindannyian találkoztunk vidéki lagzikban. És milyen jó, hogy élnek még ezek a receptek!
Kiwis túrótorta
Itt a cáfolat arra, hogy gyümölcstortát csak nyáron lehet készíteni. Hiszen vannak gyümölcsök télen is, csak meg kell találni az éppen alkalmasat.
A tanyán minden megtörténhet, sőt, mindennek az ellenkezője is
Krisztián és párja egy alföldi tanyán élnek, és bármilyen furcsa, ez volt szívük minden vágya, annak ellenére, hogy még igen fiatalok. Főzni mindketten szeretnek, de ebben is remekül működik közöttük a munkamegosztás.
Habroló
Klasszikus cukrászdai sütemény a habroló, de otthoni körülmények között is el lehet készíteni. Tölteléke sokféle lehet, használjuk ki ezt a sokszínű felhasználhatóságot!
Hamis tiramisu torta
A tiramisúnak rengeteg változata van, készítik málnával, eperrel, pohárkrémként. Mutatunk egy olyan verziót, ahol a mascarpone helyét a tejföl veszi át. Érdekes megoldás!
Zabkekszes, kókuszos szelet
Ennek a sütinek a hozzávalóit olvasva is elkezd csorogni az ember nyála. Ha nem esszük magunkat degeszre belőle, még talán azzal is vigasztalhatjuk magunkat, hogy ez egészséges süti.
Mediterrán paprikáskrumpli
Csirkemell, burgonya, padlizsán, paradicsom, olívaolaj, nem is kell más egy tányérnyi boldogsághoz. Ezek a mediterrán népek tudnak valamit az élet értelméről!
Rántásos rétes
A gasztroszerkesztő életében is eljön időnként a pillanat, amikor a klasszikus viccel szólva így hümmög magában: no, ezt már nem gondoltam volna! Bevallom, még soha nem hallottam a rántásos rétesről, de ki fogom próbálni.
Virslis partifalatkák
Ha virslit használunk a konyhában, legyen szó bármilyen ételről, lehetőség szerint törekedjünk arra, hogy a lehető legjobb minőségűt válasszuk. Érdemes mindig elolvasni a csomagoláson található információkat, nagyon hasznosak.
Brokkoli fasírt
Mi lehet egészségesebb, mint egy zöldségekből készült fasírt, amelyhez zabpelyhet használunk, és nem bő olajban sütjük, hanem sütőben, minimális olaj felhasználásával?
Kávés, diós kocka
Retró sütemény a javából, a pudingpor és a vajkrém elengedhetetlen hozzávalója, ami a mai modernebb sütési alapanyagok között kevésbé talál helyet. De ami régi, nem biztos, hogy nem is jó!
Szingapúr, ahol nem tudsz választani!
Lestár Móni igazi, XXI. századi sztárszakácsunk! Olyan remek recepteket töltött fel az otthonfozok.hu -ra, hogy szerkesztőségünkben el voltunk ragadtatva! A briliáns alkotásokat - ígéretünkhöz hűen - egy csodás KichenAid aprítógép képében háláltuk meg!
Körtével és vörösborral sült máj
A legtöbben rántva vagy resztelve készítjük a csirkemájat, legfeljebb még pástétomot készítünk belőle, pedig van ennél sokkal kifinomultabb módja is az elkészítésnek. Körtével és vörösborral készült ez a változat.
Málnás tiramisú
Babapiskótából nagyon sokféle desszert készíthető, a tiramisú a klasszikus babapiskótás édességek közé tartozik. Ha pedig málnával kombináljuk, isteni kombinációt hozhatunk létre.
Körtés, diós lepény
Körte, dió, kakaó - verhetetlen triót alkotnak. Szeretjük az olyan süteményeket, melyeknek összeállítása csak néhány percet igényel, viszont ellenállhatatlanul finomak. Ez is közéjük tartozik.
Tejfölös káposztaleves
Igazi téli leves, káposztával, hússal, tejfölös habarással. Ha ezt felveszed a menübe, elég utána egy könnyű tészta második fogásnak.
Szabolcsi töltött káposzta
Ahány ház, annyi szokás, tartja a bölcs mondás, és igaz ez a töltött káposztára is. Mert sokan szeretik a szabolcsi változatot, ami paradicsomban fő. Te próbáltad már? Györgyi most megmutatja, hogy csináld!
Kapros-tejszínes csirkemáj juhtúrós sztrapacskával
A csirkemáj igen változatosan felhasználható belsőség, és aki nem idegenkedik az ilyesmik fogyasztásától, ezt a receptet is valószínűleg szeretni fogja.
Sajtos ropogós
Hiába no, sajttal minden jobb! Megpirult sajttal meg pláne... Judit sajtos ropogós receptje nagyon egyszerű, a végeredmény viszont zseniálisan finom. Akkor jársz a legjobban, ha rögtön dupla adagot készítesz.
Őszibarackos chia puding
A chia mag nem gabona, mint ahogy sokan tévesen gondolják, hanem egy Peruban őshonos növény, az azték zsálya magja. Újrafelfedezése után gyorsan bekerült a szuperélelmiszerek közé, annyira egészséges. Próbáld ki te is, és ez az őszibarackos változat az egyik legjobb mód erre.
Kaszinótojás
A hidegtálak elengedhetetlen tartozéka a jó kaszinótojás, amit nem is olyan nehéz elkészíteni. Nem lesz olyan, mintha profi hidegkonyhán készült volna, mert lehet, hogy még annál is finomabb lesz!
8+1 mennyei páros
Krémes, selymes textúra, szemet gyönyörködtető, élénk színek, gyümölcsös ízek, fűszeres illatok, savak és cukrok harmóniája… tokaji borról vagy csokoládéról van szó? Mindkettőről, mégpedig ezúttal együtt! Fedezzük fel együtt a tokaji borok és a csokoládé rengeteg közös vonását. Adjuk át magunkat a komplex színek, illatok, ízek, sőt – mint alábbi cikkünkből kiderül: hangok! – által nyújtott élményeknek. Ajánlunk 8+1 csodás Holdvölgy-Harrer párost, amelyeknek senki sem fog tudni ellenállni!
Heni mindenre kész!
Soha nem nyertem még semmit! Így kiáltott fel Juhász-Váczi Heni, amikor felhívtam, hogy Övé a háziasszonyok álma, egy KichenAid robotgép! Rengeteg, jobbnál jobb receptet töltött föl az otthonfozok.hu oldalunkra, és amiből kiderült, olvasóink ugyan szeretik a klasszikus magyar konyhát, de imádják a reform megoldásokat is!
Kenyérlángos
Ez a krumplis kenyérlángos tökéletes ebédre, vacsorára, de kerti partik sztárja is lehet. Minél gazdagabban rakod meg a tetejét, annál finomabb. Szinte bármit rátehetsz, mi szem-szájnak ingere. Sütőben ugyanúgy megsütheted, mint kemencében.
Csirke cacciatore édesburgonyával
Az olasz cacciatore (ejtsd: kaccsatóre) magyarul annyit tesz: vadász. Tehát a csirke cacciatore valójában egy vadász módra készült étel, általánosságban elmondhatjuk róla, hogy a hagyma, a zöldségek, a vörös bor és a paradicsom alapvető hozzávalója az ételnek.
Fűszeres sült paradicsomleves sajtos, újhagymás, duplán sült burgonyával
Nagyon-nagyon izgalmas ez a paradicsomleves, aki egy kicsit is kedveli ezt a műfajt, annak feltétlenül ajánlom kipróbálásra, mert minden bizonnyal páratlan élményben lesz része a leves kanalazásakor.