Életforma.hu


Villámgyors tejszínes húsgolyó

Villámgyors tejszínes húsgolyó 

Mindig jó, ha van tartalékban egy olyan recept, ami gyorsan elkészíthető, hiszen az időhiány mindig szorongatja az embert. Ráadásul ez egy igen gazdaságos fogás, mint a fasírtok általában.
Torontál megyei korhelyleves

Torontál megyei korhelyleves 

Ez az egytálételként is tálalható fogás érdekes keveréke a húslevesnek és az ismert savanyú leveseknek. Mondhatjuk, hogy mindkettő előnyeit ötvözi. Persze csak azok számára, akik nemcsak a húslevest, hanem a kiszela csorbát is kedvelik…
Lilahagymás-kolbászos savanyúkáposzta-saláta

Lilahagymás-kolbászos savanyúkáposzta-saláta 

A gyümölcsök és a gyümölcslevek mellett télen az egyik legfontosabb vitaminforrásunk a savanyú káposzta, amely ásványi anyagokban is rendkívül gazdag. Finom önmagában is savanyúságként, meg persze a klasszikus módokon – töltve, székelykáposztaként vagy savanyú levesként – elkészítve. Ez az egészséges saláta fogyókúrázóknak önálló vacsoraként is megállja a helyét, de sültek is mellé kiváló.
Bácskai rizsesgomba

Bácskai rizsesgomba 

Érdemes az új évet egy különleges, finom és egészséges étellel kezdeni! Próbáld ki ezt a nem mindennapi zöldséges receptet. Nem fogod megbánni!
Póréhagymás lepény

Póréhagymás lepény 

Ha szakítani akarsz az ünnepi menük nehéz ételeivel és egy különleges zöldséges ételre vársz, akkor próbáld ki ezt a nem mindennapi receptet! Szilveszterkor nagyszerű vendégváró – és egészséges is!

Rakott krumpli egy kis csavarral! 

Ha szakítani akarsz a karácsonyi menük nehéz ételeivel és egy különleges zöldséges ételre vársz, akkor próbáld ki ezt a nem mindennapi receptet. nem fogod megbánni!
Ezért megéri a konyhában senyvedni! Göngyölt bélszín nyárson sütve

Ezért megéri a konyhában senyvedni! Göngyölt bélszín nyárson sütve 

Van, amiért megéri dolgozni. Bár ez a recept nem a legegészségesebbek közül való, az ínyenc hozzávalók és a végeredmény megéri a ráfordított időt!
Egy igazi ínyenc csemege: boros-szőlős pisztráng

Egy igazi ínyenc csemege: boros-szőlős pisztráng 

Nem kívánja a nehéz húsokat? Egyen helyette inkább halat, mert nem csak finom, hanem bármilyen más húsfélénél egészségesebb. Egy óra alatt kész a vasárnapi ebéd!
Zöldspárgás sárga tőkehal

Zöldspárgás sárga tőkehal 

Nem kívánja a nehéz húsokat? Egyen helyette inkább halat, mert nem csak finom, hanem bármilyen más húsfélénél egészségesebb. Egy óra alatt kész a vasárnapi ebéd!

A karácsonyi székelykáposzta is lehet könnyű 

Ilyenkor is találhatunk olyan zöldségfélét, amely egészséges és ezerféleképpen is elkészíthető. Ilyen a káposzta is, amelyből csirkehússal is lehet székelykáposztát készíteni. Egészséges és finom!

Amikor a máj találkozik az almával 

Az alma a legnagyszerűbb gyümölcs: ízletes, zamatos és szinte minden bajra jó. Ráadásul télire is elrakható, a máj pedig bőséges D- vitaminforrás és elkészítése egyszerű, gyors és igen változatosan süthetjük. Receptjeink alapján süssünk-főzzünk finomakat. A siker nem marad el.

Tejszínes-tojásos brokkolileves 

Kitűnő C-vitamin, folsav- és karotinforrás, rákmegelőzés szempontjából fontos zöldségféle a brokkoli. A karfiol rokona, ezért az elkészítésének módja is hasonló. Íme egy ízletes étel!

Ricottával és parajjal töltött pulykatekercs 

Ma van a Hálaadás Napja az Amerikai Egyesült Államokban. Ez az ünnep ott a Karácsony mellett az egyik legnagyobb családi ünnep, amelynek ünnepi főfogása a pulykasült 1621 óta. A recept viszont egy hazai ünnepi menünek is méltó indítása.

A diéta titkos csodafegyvere: a gomba 

A gombák fontos jelentőséggel bírnak táplálkozásunkban, mert táplálóak, de nem hizlalóak, eltelítenek, mégis koleszterinmentesek, így a diéta során is érdemes fogyasztani őket.

Ropogós pisztráng édesköményes rákraguval 

Nem kívánja a nehéz húsokat? Egyen helyette inkább halat, mert nem csak finom, hanem bármilyen más húsfélénél egészségesebb. Egy óra alatt kész a vasárnapi ebéd! Érdemes kipróbálni!

Vajhalsteak fekete rizzsel és párolt brokkolival 

A halételek nemcsak finomak, hanem nagyon egészségesek is, de hazánkban viszonylag kevés elkészítési módjuk közismert. Ha unod már a szokványos sült és rántott halat, most ajánlunk egy nagyon gyorsan elkészíthető, fenséges halételt. Mindenki kedvence lesz!

Tepannyaki tenger gyümölcsei 

A halételek nemcsak finomak, hanem nagyon egészségesek is, de hazánkban viszonylag kevés elkészítési módjuk közismert. Ha unod már a szokványos sült és rántott halat, most ajánlunk egy nagyon gyorsan elkészíthető, fenséges japán halételt. Mindenki kedvence lesz!

5 téli ital a hideg napokra 

Ha beköszönt a fagy a forró fürdő és a forró ital a legjobb módja, hogy megmelegítsük fázó tagjainkat. Sokféle olyan ital van, amit ilyenkor kortyolgathatunk alkoholos és alkoholmentes egyaránt.

Garnélarák feta sajttal 

A halételek nemcsak finomak, hanem nagyon egészségesek is, de hazánkban viszonylag kevés elkészítési módjuk közismert. Ha unod már a szokványos sült és rántott halat, most ajánlunk egy nagyon gyorsan elkészíthető, fenséges görög halételt. Mindenki kedvence lesz!

Tonhal kék lagúna módra 

A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk. Ez a japán étel ráadásul még legendásan finom is!

Paradicsomos rakott padlizsán Madrigal sajttal 

A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk. Ez a francia étel ráadásul még nagyon finom is!

Fokhagymás padlizsánkrém 

Hiába, hogy ma már egész évben hozzáférhető szinte minden zöldségféle, és nemcsak fagyasztva, hanem friss formájában is, mégis, ősszel különösen jólesnek a zsenge zöldségekből készült könnyű ételek.

Egyszerű és finom: pirított laskagomba 

Hiába, hogy ma már egész évben hozzáférhető szinte minden zöldségféle, és nemcsak fagyasztva, hanem friss formájában is, mégis, ősszel különösen jólesnek a zsenge zöldségekből készült könnyű ételek.

Párolt ördöghalgombócok rongyos zöldborsóval 

A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.

Pikáns mártás receptek 

Ha kóstolta, tudja, hogy a grillen készült étel mindig finom. Íze, illata egyedi. …De a pikáns mártások sem hiányozhatnak a húsok mellől. Most többfélét ajánlunk

Csőben sült brokkoli erdei gombával 

A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk.

Friss zöldspárga hollandi mártással 

A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk.

Rizottó másképpen 

A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.

Padlizsán zöldségekkel töltve 

A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk.

Vörös sügér zellerkrémmel és rókagombával 

Ha könnyű ételekről beszélünk, a halakat, rákokat sem hagyhatjuk ki a sorból. Igaz, nálunk nem annyira népszerűek, mint más országokban, de a zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk.

Parajjal rakott burgonya kecskesajttal grillezve 

A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk. Sőt, ezek a receptek akár abban is segíthetnek, hogy megszabaduljunk tőlük.

Zöldborsós „fish pie” 

A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.

Narancsos-almás kacsacomb 

A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.

Uborkaleves, az őszi C-vitaminbomba! 

Az esős, szeles őszies időjárásban fontos, hogy kellő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot vigyünk szervezetünkbe. Következő receptünk nem csak egészséges, de nagyon finom is!

Minestrone leves kis extrával 

A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.

Rozmaringos bárányborda 

A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.

Oldalas, egy kis csavarral 

A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó és októbertől újra kapható könyvéből való ételekkel.

Aszalt szilvával töltött liba 

Márton nap ugyan még messze van, mégsem szabad elfeledkeznünk a hazai konyhaművészetben viszonylag ritkán alkalmazott libából készült ételekről. Egy isteni libarecept, melyet mindenképpen ki kell próbálnia minden háziasszonynak!

Citromos báránycomb 

Bár idehaza viszonylag ritkán fogyasztunk bárányt, nem szabad elfeledkezni erről a kulináris élvezetről. Egy isteni bárányrecept, melyet mindenképpen ki kell próbálnia minden háziasszonynak!

Tepsis libasült 

Márton nap ugyan még messze van, mégsem szabad elfeledkeznünk a hazai konyhaművészetben viszonylag ritkán alkalmazott libából készült ételekről. Talán a legismertebb a tepsiben sült liba, amely télen-nyáron igazi ínycsiklandó étel.

Egészséges kímélő ételek: brokkoli 

Hiába, hogy ma már egész évben hozzáférhető szinte minden zöldségféle, és nemcsak fagyasztva, hanem friss formájában is, mégis, ősszel és nyáron különösen jólesnek a zsenge zöldségekből készült könnyű ételek.

Késhegyig menő harc a tiramisuért 

A tiramiszu miatt robbant ki háború az északkelet-olaszországi Veneto és Friuli-Venezia Giulia tartomány között, melyek mindketten maguknak követelik a közkedvelt itáliai édesség eredetét.

Borjútekercsek fehérboros mártásban 

Hamarosan kezdődik a szüreti szezon, itt az ideje a borral készült finomságoknak. Következő receptünk minden igazi ínyenc álma, egy igazi, legendás húsétel, nem csak húsevőknek!

Boros báránylapocka burgonyaágyon 

Hamarosan kezdődik a szüreti szezon, itt az ideje a borral készült finomságoknak. Következő receptünk minden igazi ínyenc álma, egy igazi, legendás húsétel, nem csak húsevőknek!

Ludaskása, nem csak Márton napra! 

Márton nap ugyan még messze van, mégsem szabad elfeledkeznünk a hazai konyhaművészetben viszonylag ritkán alkalmazott libából készült ételekről. Talán a legismertebb a ludaskása, amely télen-nyáron igazi ínycsiklandó étel.

Készüljünk az őszre: csipkebogyólekvárral! 

Nincs is annál jobb érzés, mint amikor télen elővesszük a kamrából azt a finom lekvárt, amit még nyáron készítettünk saját kezűleg. Íme egy a legbiztosabb receptek közül!

Vörösboros marharostélyos 

A marhahúsból készült ételek a legtöbb esetben méltatlanul háttérbe szorulnak a csirke, vagy sertés étkek mögött. Pedig a marhahús nem csak egészséges, de nagyon finom is!

Grillezett szűzpecsenye nyárson 

Véget ért a rekkenő hőség, de a nyár még korántsem, így még jó néhány kellemes estét tölthetünk grillezéssel a szabadban. Íme egy igazi ínyencség a grillhúsok szerelmeseinek!