Recept cikkek

Villámgyors tejszínes húsgolyó
Mindig jó, ha van tartalékban egy olyan recept, ami gyorsan elkészíthető, hiszen az időhiány mindig szorongatja az embert. Ráadásul ez egy igen gazdaságos fogás, mint a fasírtok általában.

Torontál megyei korhelyleves
Ez az egytálételként is tálalható fogás érdekes keveréke a húslevesnek és az ismert savanyú leveseknek. Mondhatjuk, hogy mindkettő előnyeit ötvözi. Persze csak azok számára, akik nemcsak a húslevest, hanem a kiszela csorbát is kedvelik…

Lilahagymás-kolbászos savanyúkáposzta-saláta
A gyümölcsök és a gyümölcslevek mellett télen az egyik legfontosabb vitaminforrásunk a savanyú káposzta, amely ásványi anyagokban is rendkívül gazdag. Finom önmagában is savanyúságként, meg persze a klasszikus módokon – töltve, székelykáposztaként vagy savanyú levesként – elkészítve. Ez az egészséges saláta fogyókúrázóknak önálló vacsoraként is megállja a helyét, de sültek is mellé kiváló.

Bácskai rizsesgomba
Érdemes az új évet egy különleges, finom és egészséges étellel kezdeni! Próbáld ki ezt a nem mindennapi zöldséges receptet. Nem fogod megbánni!

Póréhagymás lepény
Ha szakítani akarsz az ünnepi menük nehéz ételeivel és egy különleges zöldséges ételre vársz, akkor próbáld ki ezt a nem mindennapi receptet! Szilveszterkor nagyszerű vendégváró – és egészséges is!
Rakott krumpli egy kis csavarral!
Ha szakítani akarsz a karácsonyi menük nehéz ételeivel és egy különleges zöldséges ételre vársz, akkor próbáld ki ezt a nem mindennapi receptet. nem fogod megbánni!

Ezért megéri a konyhában senyvedni! Göngyölt bélszín nyárson sütve
Van, amiért megéri dolgozni. Bár ez a recept nem a legegészségesebbek közül való, az ínyenc hozzávalók és a végeredmény megéri a ráfordított időt!

Egy igazi ínyenc csemege: boros-szőlős pisztráng
Nem kívánja a nehéz húsokat? Egyen helyette inkább halat, mert nem csak finom, hanem bármilyen más húsfélénél egészségesebb. Egy óra alatt kész a vasárnapi ebéd!

Zöldspárgás sárga tőkehal
Nem kívánja a nehéz húsokat? Egyen helyette inkább halat, mert nem csak finom, hanem bármilyen más húsfélénél egészségesebb. Egy óra alatt kész a vasárnapi ebéd!
A karácsonyi székelykáposzta is lehet könnyű
Ilyenkor is találhatunk olyan zöldségfélét, amely egészséges és ezerféleképpen is elkészíthető. Ilyen a káposzta is, amelyből csirkehússal is lehet székelykáposztát készíteni. Egészséges és finom!
Amikor a máj találkozik az almával
Az alma a legnagyszerűbb gyümölcs: ízletes, zamatos és szinte minden bajra jó. Ráadásul télire is elrakható, a máj pedig bőséges D- vitaminforrás és elkészítése egyszerű, gyors és igen változatosan süthetjük. Receptjeink alapján süssünk-főzzünk finomakat. A siker nem marad el.
Tejszínes-tojásos brokkolileves
Kitűnő C-vitamin, folsav- és karotinforrás, rákmegelőzés szempontjából fontos zöldségféle a brokkoli. A karfiol rokona, ezért az elkészítésének módja is hasonló. Íme egy ízletes étel!
Ricottával és parajjal töltött pulykatekercs
Ma van a Hálaadás Napja az Amerikai Egyesült Államokban. Ez az ünnep ott a Karácsony mellett az egyik legnagyobb családi ünnep, amelynek ünnepi főfogása a pulykasült 1621 óta. A recept viszont egy hazai ünnepi menünek is méltó indítása.
A diéta titkos csodafegyvere: a gomba
A gombák fontos jelentőséggel bírnak táplálkozásunkban, mert táplálóak, de nem hizlalóak, eltelítenek, mégis koleszterinmentesek, így a diéta során is érdemes fogyasztani őket.
Ropogós pisztráng édesköményes rákraguval
Nem kívánja a nehéz húsokat? Egyen helyette inkább halat, mert nem csak finom, hanem bármilyen más húsfélénél egészségesebb. Egy óra alatt kész a vasárnapi ebéd! Érdemes kipróbálni!
Vajhalsteak fekete rizzsel és párolt brokkolival
A halételek nemcsak finomak, hanem nagyon egészségesek is, de hazánkban viszonylag kevés elkészítési módjuk közismert. Ha unod már a szokványos sült és rántott halat, most ajánlunk egy nagyon gyorsan elkészíthető, fenséges halételt. Mindenki kedvence lesz!
Tepannyaki tenger gyümölcsei
A halételek nemcsak finomak, hanem nagyon egészségesek is, de hazánkban viszonylag kevés elkészítési módjuk közismert. Ha unod már a szokványos sült és rántott halat, most ajánlunk egy nagyon gyorsan elkészíthető, fenséges japán halételt. Mindenki kedvence lesz!
5 téli ital a hideg napokra
Ha beköszönt a fagy a forró fürdő és a forró ital a legjobb módja, hogy megmelegítsük fázó tagjainkat. Sokféle olyan ital van, amit ilyenkor kortyolgathatunk alkoholos és alkoholmentes egyaránt.
Garnélarák feta sajttal
A halételek nemcsak finomak, hanem nagyon egészségesek is, de hazánkban viszonylag kevés elkészítési módjuk közismert. Ha unod már a szokványos sült és rántott halat, most ajánlunk egy nagyon gyorsan elkészíthető, fenséges görög halételt. Mindenki kedvence lesz!
Tonhal kék lagúna módra
A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk. Ez a japán étel ráadásul még legendásan finom is!
Paradicsomos rakott padlizsán Madrigal sajttal
A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk. Ez a francia étel ráadásul még nagyon finom is!
Fokhagymás padlizsánkrém
Hiába, hogy ma már egész évben hozzáférhető szinte minden zöldségféle, és nemcsak fagyasztva, hanem friss formájában is, mégis, ősszel különösen jólesnek a zsenge zöldségekből készült könnyű ételek.
Egyszerű és finom: pirított laskagomba
Hiába, hogy ma már egész évben hozzáférhető szinte minden zöldségféle, és nemcsak fagyasztva, hanem friss formájában is, mégis, ősszel különösen jólesnek a zsenge zöldségekből készült könnyű ételek.
Párolt ördöghalgombócok rongyos zöldborsóval
A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.
Pikáns mártás receptek
Ha kóstolta, tudja, hogy a grillen készült étel mindig finom. Íze, illata egyedi. …De a pikáns mártások sem hiányozhatnak a húsok mellől. Most többfélét ajánlunk
Csőben sült brokkoli erdei gombával
A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk.
Friss zöldspárga hollandi mártással
A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk.
Rizottó másképpen
A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.
Padlizsán zöldségekkel töltve
A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk.
Vörös sügér zellerkrémmel és rókagombával
Ha könnyű ételekről beszélünk, a halakat, rákokat sem hagyhatjuk ki a sorból. Igaz, nálunk nem annyira népszerűek, mint más országokban, de a zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk.
Parajjal rakott burgonya kecskesajttal grillezve
A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk. Sőt, ezek a receptek akár abban is segíthetnek, hogy megszabaduljunk tőlük.
Zöldborsós „fish pie”
A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.
Narancsos-almás kacsacomb
A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.
Uborkaleves, az őszi C-vitaminbomba!
Az esős, szeles őszies időjárásban fontos, hogy kellő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot vigyünk szervezetünkbe. Következő receptünk nem csak egészséges, de nagyon finom is!
Minestrone leves kis extrával
A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.
Rozmaringos bárányborda
A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.
Oldalas, egy kis csavarral
A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó és októbertől újra kapható könyvéből való ételekkel.
Aszalt szilvával töltött liba
Márton nap ugyan még messze van, mégsem szabad elfeledkeznünk a hazai konyhaművészetben viszonylag ritkán alkalmazott libából készült ételekről. Egy isteni libarecept, melyet mindenképpen ki kell próbálnia minden háziasszonynak!
Citromos báránycomb
Bár idehaza viszonylag ritkán fogyasztunk bárányt, nem szabad elfeledkezni erről a kulináris élvezetről. Egy isteni bárányrecept, melyet mindenképpen ki kell próbálnia minden háziasszonynak!
Tepsis libasült
Márton nap ugyan még messze van, mégsem szabad elfeledkeznünk a hazai konyhaművészetben viszonylag ritkán alkalmazott libából készült ételekről. Talán a legismertebb a tepsiben sült liba, amely télen-nyáron igazi ínycsiklandó étel.
Egészséges kímélő ételek: brokkoli
Hiába, hogy ma már egész évben hozzáférhető szinte minden zöldségféle, és nemcsak fagyasztva, hanem friss formájában is, mégis, ősszel és nyáron különösen jólesnek a zsenge zöldségekből készült könnyű ételek.
Késhegyig menő harc a tiramisuért
A tiramiszu miatt robbant ki háború az északkelet-olaszországi Veneto és Friuli-Venezia Giulia tartomány között, melyek mindketten maguknak követelik a közkedvelt itáliai édesség eredetét.
Borjútekercsek fehérboros mártásban
Hamarosan kezdődik a szüreti szezon, itt az ideje a borral készült finomságoknak. Következő receptünk minden igazi ínyenc álma, egy igazi, legendás húsétel, nem csak húsevőknek!
Boros báránylapocka burgonyaágyon
Hamarosan kezdődik a szüreti szezon, itt az ideje a borral készült finomságoknak. Következő receptünk minden igazi ínyenc álma, egy igazi, legendás húsétel, nem csak húsevőknek!
Ludaskása, nem csak Márton napra!
Márton nap ugyan még messze van, mégsem szabad elfeledkeznünk a hazai konyhaművészetben viszonylag ritkán alkalmazott libából készült ételekről. Talán a legismertebb a ludaskása, amely télen-nyáron igazi ínycsiklandó étel.
Készüljünk az őszre: csipkebogyólekvárral!
Nincs is annál jobb érzés, mint amikor télen elővesszük a kamrából azt a finom lekvárt, amit még nyáron készítettünk saját kezűleg. Íme egy a legbiztosabb receptek közül!
Vörösboros marharostélyos
A marhahúsból készült ételek a legtöbb esetben méltatlanul háttérbe szorulnak a csirke, vagy sertés étkek mögött. Pedig a marhahús nem csak egészséges, de nagyon finom is!
Grillezett szűzpecsenye nyárson
Véget ért a rekkenő hőség, de a nyár még korántsem, így még jó néhány kellemes estét tölthetünk grillezéssel a szabadban. Íme egy igazi ínyencség a grillhúsok szerelmeseinek!