Életforma.hu


Sertésszelet Holstein módra

Sertésszelet Holstein módra 

A sertésszelet Holstein módra szinte minden vendéglő étlapján megtalálható. Nem véletlenül. Remek fogás, melynek elkészítése hamar meg van, a végeredmény pedig biztosan mindenkinek ízleni fog.
Mazsoláskalács pudinggal összesütve

Mazsoláskalács pudinggal összesütve 

Íme egy nagyszerű mazsolácskalács recept, mely tökéletesen feldobhatja a hideg estéket. Diós és fahéjas ízvilága mellett nagy előnye, hogy még száraz kalácsból is elkészíthető.
Hargitai sertésborda

Hargitai sertésborda 

A Hargitai sertésbordáról talán még nem sokan hallottak. De érdemes elolvasni ezt az új receptet és elkészíteni, hiszen bármelyik családi ebéd méltó főszereplője lehet.
Így készül a klasszikus Gundel-palacsinta

Így készül a klasszikus Gundel-palacsinta 

A Gundel-palacsinta az egyik leghíresebb ételünk. Világszerte ismerik a nevét, a szerencsések pedig az ízét is. Az eredeti receptet máig szigorúan őrzik. De azért mutatunk egy klasszikus verziót.
Csípős spanyol tészta kolbásszal

Csípős spanyol tészta kolbásszal 

Csípős is meg kolbász is? Nem túlzás ez egy kicsit? Ha spanyol ételről van szó, akkor nem. Már pedig ez a tésztarecept igazán megér egy próbát.
Narancsos keksz csokidarabokkal

Narancsos keksz csokidarabokkal 

Egy keksz legnagyobb előnye, hogy bárhol és bármikor el lehet fogyasztani. Ráadásul elkészíteni sem nehéz. És rengeteg változata létezik.
Milánói sertésborda sütőben összesütve

Milánói sertésborda sütőben összesütve 

A milánói sertésborda is azon ételek közé tartozik, melyeket általában majd mindenki szeret. Ám mint a népszerű ételek nagy többségét, ezt is többféle módon el lehet készíteni.
Banánkenyér zabpehellyel készítve

Banánkenyér zabpehellyel készítve 

A banánnak igen magas a cukortartalma. Természetes édességének köszönhetően remek alapanyag lehet a belőle készült desszertnek, ami lehet például egy finom banánkenyér.
Eszterházy rostélyos marhahúsból

Eszterházy rostélyos marhahúsból 

Jöhet újra egy sokat ígérő recept? Az Eszterházy rostélyos már nevében is igen előkelő benyomást kelt. Pláne, ha el is készítjük.
Csoda csokitorta liszt nélkül

Csoda csokitorta liszt nélkül 

Ez a liszt nélküli csokitorta mandulaliszttel és étcsokoládéval készül. Ennek ellenére egyáltalán nem száraz, csodálatosan sötét színű és ellenállhatatlanul finom.

Szaftos csirkemell Sztroganoff módra 

Egy tejfölös-mustáros mártást szinte minden húsételt képes feldobni, még az unalmas csirkemellet is. Jól tudták már ezt a cári Oroszországban is, ahonnan a Sztroganoff módozat származik.

Fügés-diós gyümölcskenyér 

A piac tele van fügével. A szomszéd fája tele van fügével. A boltokban is nagy sláger a füge. Akkor éppen itt az ideje, hogy csináljunk egy jó kis fügés süteményt.

Szaftos csirkepaprikás nokedlivel 

Ennek az ételnek már a címét is jó volt leírni. Ugye már a neve hallatán is összefutott a nyál a szánkban? Ha így van, akkor bizonyára elkészíteni sem lesz annyira fáradtságos.

Citromos-mákos süti mascarpone habbal 

A citrom és a mák párosítása mennyei ízeket ígér. Ráadásul ez a torta akár három napig is eláll a hűtőben. Kellenek még további érvek, ahhoz hogy elkészítsd, vagy meggyőztünk téged?

Pásztorpite - egy kiadós egytálétel 

Nem csak az angolok kedvence ez a rakott étel, hanem az egész világé. A Pásztorpite egyik nagy előnye, hogy akár maradék húsból és krumpliból is elkészíthető. Kiadós ebéd vagy vacsora válhat belőle.

Hétvezér tokány 

Húsimádók figyelem! Ennek a különleges tokánynak az a titka, hogy legalább háromféle hús szükséges az elkészítéséhez. Meg persze ezenkívül még egy csomó minden más is.

Mákos guba roppanós kifliből 

A legjobb dolgok a világon nagy valószínűséggel a legegyszerűbbek is. És teljesen biztos vagyok benne, hogy a mákos guba is közéjük tartozik. Tényleg pillanatok alatt össze lehet dobni, csak arra kell ügyelni, hogy jó sokat készítsünk belőle, mert nagyon gyorsan el tud fogyni.

Mustban párolt hátszínszelet 

Megérkezett az ősz és vele a szüretek ideje. Hoztunk is egy különleges receptet, melyhez bizony kell egy kis must is. Gondoltad volna, hogy a bor alapanyaga ilyen sokrétűen felhasználható?

Almás-fahéjas süti a legegyszerűbb módon 

Következzék egy olyan desszert, melyet tálalhatunk akár melegen, egyenesen a sütőből kivéve, illetve csomagolhatjuk hidegen, akár a tízórais dobozba is a gyerekeknek, az iskolába. Íme a legegyszerűbb almás süti.

Pizzás csiga kelt tésztából 

Ha pizzáról van szó, akkor szinte minden változat jöhet. A feltétek a lehető legkülönfélébben variálhatóak. Egy egyszerű pizzatésztából pedig remek snacket, vagy vendégváró fogást készíthetünk. Íme egy szuper pizzás csiga recept.

Parmezános csirkemellek 

A Pollo alla Parmigiano a nevével ellentétben nem Olaszországból származik. De kétségtelen, hogy köze van Itáliához, az Amerikába áttelepülő olaszoknak köszönhető ugyanis ez az étel.

Szójaszószban pácolt pikáns sertéskaraj 

A sertéskarajt sokan azért hanyagolják, mert túl száraznak találják. Akárcsak a csirke-vagy pulykamellet. De pár óra egy jól összeállított pácban és a végeredmény máris egészen más lesz.

Hagyományos rakott palacsinta 

Van valami egészen különleges vonzereje a rétegezett ételeknek. Talán az ismétlődő szintek és az őket rejlő töltelékek tehetnek erről? További elmélkedések helyett inkább nézzünk meg egy receptet. Mondjuk a rakott palacsintáét!

Pusztapörkölt marhalábszárból 

Népszerű és laktató étel a pusztapörkölt, a bográcsozós bulik kedvelt fogása. Sokféle húsból elkészíthető, használhatunk hozzá sertést, marhát, combot, lapockát vagy éppen marhalábszárat. És természetesen az is el tudja készíteni a pusztapörköltöt, akinek nincs kertje.

Mediterrán csirkemellfilé fóliában sütve 

Hogy mitől lesz egy csirkemell mediterrán? Minden bizonnyal attól, hogy a térségre jellemző hozzávalókkal együtt készül. Jelen esetben például mozzarella sajttal, paradicsommal, bazsalikommal és persze a cukkini sem maradhaz ki a sorból.

Egyszerű bögrés-szilvás süti 

Ez a sütemény nagyjából egy óra alatt meg van és most, hogy elértük a szilvaszezont, mondatom hogy kihagyhatatlan is. A legegyszerűbb kevert tészta összeállításához azonban egy bögrére is szükségünk lesz.

Gödöllői töltött csirke 

Előkelő nevet visel ez az étel. Egy előkelő, gazdag történelemmel rendelkező hely nevét. A gödöllői töltött csirke a névadó város hajdani nagyságának emlékét őrzi. És persze nagyon finom is.

Spórolós gnocchi száraz kenyérből 

Én abszolút az újra felhasználás híve vagyok, akkor is ha éppen ételekről van szó. Ezért is ajánlom a figyelmébe mindenkinek a következő receptet, melyhez kapóra jön a megmaradt és már kiszikkadt kenyér.

Így készül a hagyományos vargabéles 

Vajon kinek jutott eszébe, hogy a túrós rétest felturbózza némi cérnametélt hozzáadásával? Pontos nevet sajnos nem tudunk mondani, mindenesetre az biztos, hogy az ötlet székely eredetű. Bárki is volt a megalkotója, köszönettel tartozunk neki!

Barackos pite nektarinból 

A nektarint nem igen használjuk, ha süti készítésről van szó. De ideje ezt az íratlan szabályt is felülírni. Következzék egy isteni barackos pite receptje, mely nektarinból készül.

Kiadós sajtos makaróni 

Gyakran látjuk amerikai filmekben, hogy a szereplők sajtos makarónit falatoznak. A náluk Mac and Cheese néven ismert kiadós tésztaétel a lehető legkönnyebben elkészíthető fogások közé tartozik.

Szentesi tarhonyás kacsacomb 

Sokan talán még nem hallottak erről a változatról, pedig figyelemreméltó fogásnak ígérkezik. A magyaros ételek kedvelőinek biztosan nem fogunk csalódást okozni, ezzel a könnyen elkészíthető egytálétellel.

Áfonyás-írós muffin 

Egy muffint összedobni nem nagy művészet. A hozzávalók összetételét kedvünkre tudjuk variálni, vagyis semmi nincs kőbe vésve, bátran utat engedhetünk fantáziánknak. Lássatok neki most!

Citromos polenta piskóta rozmaringsziruppal 

Jöhet egy könnyű mediterrán ihletésű sütemény? Különleges, hűsítő ízekkel és kukoricaliszttel készül ez a nem mindennapi finomság. Tessék figyelni, mutatjuk hogyan!

Shakshuka - a közel-kelet lecsója 

Izraelben és az arab országokban is kedvelt fogás ez a tartalmas lecsóétel. A nálunk honos verzióval ellentétben ennek összetételében nem a paprika, hanem a paradicsom van túlsúlyban. Az elkészítés módja viszont eléggé hasonló.

Csokis-cseresznyés szelet 

Egyszerűen elkészíthető, ha épp nincs friss cseresznyénk, akkor használhatunk hozzá meggyet is. A lényeg ugyanaz marad, mégpedig az, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaljuk majd utána. Láss neki most!

Stíriai metélt mazsolával 

Akkor most jöjjön egy isteni túrós édesség, mely osztrák eredetű ugyan, de nálunk is igen népszerű és közkedvelt. Nem kell hozzá sok minden, bármikor összedobható, évszaktól függetlenül.

Cézár-saláta paradicsommal és csirkével 

Az egyik legkedveltebb saláta, nem csak nálunk, de világszerte. Pedig nem is annyira diétás, mint ahogy azt egy salátától elvárnánk. De, akkor mégis mi a titka? A válasz a különleges dresszingben keresendő.

Rakott zöldbab pulyka darált hússal 

A rakott ételekhez többnyire sertéshúst használunk, pedig pulykahúsból is ugyanolyan finom lehet egy-egy ilyen fogás, ráadásul még kímélőbb is a gyomornak.

A Csáky rostélyos békebeli receptje 

Jöhet egy tojásos lecsóval töltött húsrolád előkelő névvel? Ha, igen akkor tessék figyelni, mert a Csáky rostélyos békebeli receptje következik.

Ribizlis túrós pite 

Aki a bogyós gyümölcsök nagy rajongója (akárcsak én), annak kötelező kipróbálnia ezt a receptet. A ribizli túróval társítva egyszerűen zseniális, mindez egy pite tészta alapra helyezve, pedig valami fenséges.

Tepsis sárgabarackos süti 

Hirtelen annyi gyümölcs lett, hogy nem győzzük kapkodni a fejünket. Dehát ilyen a nyár! És bár az idény gyümölcsök ára a plafont verdesi, azért érdemes kipróbálni egy-egy finom sütireceptet.

Hűsítő szörpök házilag 

Nyáron rengeteg gyümölcs vagy növény áll rendelkezésünkre, melyből könnyedén készíthetünk házilag is szörpöket. Szódával felöntve és pár jégkockával lehűtve isteni, természetes szomjoltó válhat belőlük a nagy melegben.

Rigó Jancsi: egy sütemény különös történettel 

Ez a sütemény nem csak finom, de a hozzátartozó történet is lenyűgözően romantikus. És elkészíteni is könnyebb, mint azt gondolnánk. Következzenek a pontos részletek arról, ki is volt Rigó Jancsi és milyen kalandokba keveredett.

Csirkemájrizottó sütőben átsütve 

Nekünk magyaroknak mindenre van egy saját verziónk, így van ez például a rizottóval is. Egészen másképpen csináljuk, mint az olaszok, de az összetevők listája azért alapvetően megegyezik. Jöhet egy májas változat?

Áfonyás-zöldcitromos sajttorta 

Az áfonya az egyik legegészségesebb gyümölcs, önmagában fogyasztva is finom, de isteni és hűsítő nyári sütemények alapjaként is jól működik.

Túrós csusza házi tésztából 

Ha túrós tésztáról van szó, akkor többnyire a boltban kapható, kész tésztából készült étel jut eszünkbe, pedig nem olyan nagy ördöngösség saját kezűleg elkészíteni a csuszatésztát. A friss házi tészta egészen új megvilágításba helyezi ezt a kedvelt fogást.

Bácskai csirkemáj 

A nyár egyik kedvenc étele a lecsó és persze minden olyan fogás, mely lecsóval készül. A Bácskai csirkemáj is pont egy ilyen étek.