Életforma.hu


Végre együtt!

Végre együtt! 

A közös bormarketing összehangolt és eredményes ellátása érdekében együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Turisztikai Ügynökséggel a Hegyközségek Nemzetközi Tanácsa a budapesti Borjog és Bormarketing konferencián. Várjuk a folytatást!  
Amikor gyöngyözik a gyöngyike

Amikor gyöngyözik a gyöngyike 

Páratlan a házipatika galamb- vagy a gyöngytyúklevese! Betegeknek ezeket főzték már a középkorban is, hogy erőre kapjanak! Ebben a rettenetes influenzás időszakban sem árt erre gondolni! Ma tenyésztik is a gyöngytyúkot Magyarországon, így például vadhúst áruló üzletekben fagyasztva biztosan találsz!    
Szűzérme Serrano sonkával, gombával töltve

Szűzérme Serrano sonkával, gombával töltve 

A szűzpecsenye olyan finom alapanyag, hogy érdemes vele a lehető legjobban bánni. A jó bánásmód esetünkben azt jelenti, hogy csodás Serrano sonkával, gombával és aszalt paradicsommal töltjük meg a húst.
Bakonyi csirkeragu leves

Bakonyi csirkeragu leves 

Imádjuk a bakonyit, imádjuk a csirkét és imádjuk a leveseket. Milyen lehet, ha ezt a három összetevőt egy ételben hozzuk össze? Hát megmondom: iszonyú finom, igazi téli, lélekmelegítő étel. Ha felkeltette az érdeklődésed, akkor próbáld ki.
Juhtúrós zabpogácsa

Juhtúrós zabpogácsa 

Egy jó pogácsa recept aranyat ér, és ez különösen igaz, ha egy egészséges zabos változatról van szó, ami mondjuk mangalica zsírral készül. Lehetne még mindezt fokozni? Hát én megfejeltem még egy jó adag finom juhtúróval is.

Kincskereső borkóstoló 

Egy jó hírrel köszöntjük a tavaszt! Bővíti borsorát a HOLDVÖLGY mádi pincerendszete a kincskereséssel egybekötött borkóstoló sétáján! Az alap kóstolósor a korábbi 5 helyett mostantól 6 bort kínál, az exkluzív kóstolósor pedig az eddigi 7 helyett 8 bort tartalmaz! Részben a kóstolósorok összetétele is módosul, hiszen bekerültek a legfrissebb évjáratok!
Alapreceptek: a gyúrt omlós tészta

Alapreceptek: a gyúrt omlós tészta 

Mindenki imádja a házi süteményeket, az is, aki eszi, és szerintem az is, aki elkészíti, mert kevés, rosszul elsült kísérlettől eltekintve ezekkel a sütikkel igazi sikereket lehet aratni. Szeretnénk segítséget nyújtani, ezért megmutatjuk a különböző alaprecepteket, amelyek birtokában nyugodtan neki lehet állni a sütisütésnek. Jöhet az omlós tészta!
Fűszeres indiai húsgolyók

Fűszeres indiai húsgolyók 

Aki kedveli az indiai ízeket, a csípős, gazdagon fűszerezett ételeket, az imádni fogja ezt a bársonyos, telt szószban fürdő húsgolyós ételt.
Zellerkrémleves zellerchipsszel

Zellerkrémleves zellerchipsszel 

A zeller nagyon egészséges zöldség, nagy kár, hogy kevesen szeretik. Bár aki szereti, az rajong fűszeres, karakteres ízéért. Próbálkozzunk először egy krémlevessel a zellerhez vezető úton.
Grillezhető sajt készítése otthon

Grillezhető sajt készítése otthon 

Egy ilyen pillanatok alatt grillezhető sajt nagyon jól tud jönni, ha munka után fáradtan hazaesünk. Zöldségekkel, előre megfőzött gabonákkal pillanatok alatt készíthetünk belőle vacsorát, de elkápráztathatjuk vele a vendégeinket is. Frissen, melegen a legjobb.

Csirkés, juhtúrós quiche 

A quiche (ejtsd: kis) lényegében egy linzertészta, amit általában sós töltelékkel töltenek meg, bár léteznek édes változatai is, szerintem nálunk azért a sós változat van jobban elterjedve. Ami nekem igazán tetszik benne – talán pont ezért lesz nagy kedvencem – hogy egy linzertészta az alapja, a töltelék pedig a végtelenségig variálható kedvünk, vagy a hűtőnkben lévő alapanyagok alapján.

Gulyás és marhapörkölt volt a séf sláger 

Giancarlo Perbellini a Casa Perbellini séfje az elmúlt hónapokban inkognitóban látogatta társaival Budapest topéttermeit. Azóta kiderült, melyek a legjobb éttermek, és most már azt is tudjuk, hogy mi a véleménye rólunk a mesternek? Mint kiderült, a hazai séfek professzionális munkát végeznek, de még mindig nincs meg hozzá a hazai mezőgazdasági háttér.   

Márti svájci currys, ananászos csirkéje 

Svájc számomra az egészséges, konnyű étkezések, különleges ízek világa! Ezt a receptet is ottani barátimtól tanultam! Elképedtem, hogy egy egésznapos, hegymászós kirándulás után hogy tud pillanatok alatt fantasztikus vacsorát az asztalra varázsolni Nelly és Jules. Örök hálám érte ma is!   

Brokkolis, sárgarépás leves 

Úgy érzem, hogy a brokkoli egy kicsit méltánytalanul háttérbe szorult zöldségfélénk, ami talán a régi menzai beidegződéseknek köszönhető. Mi nagyon szeretjük, úgyhogy amikor a zöldségesnél a kezembe került, már tudtam is, hogy mi lesz belőle.

Rákóczi túrós mousse 

Fogadjunk, hogy nem gondoltad, hogy a Rákóczi túróst akkor is elkészítheted, ha nem fogyasztasz fehér lisztet és cukrot? Pedig így van, senkinek sem kell lemondania ezentúl erről az élményről.

Szezámos kréker 

Jön a jó idő, szívesebben mozdulunk ki otthonról, szaporodnak a baráti összejövetelek. Egy pohár bor vagy sör mellé remek kísérő ez a sós, szezámos keksz.

Tejszínes, gombás tészta 

Bármilyen tésztából elkészíthetjük, tagliatelle, spagetti nagyon jó hozzá, de szívből ajánlom gnocchihoz is. Ne sajnáljuk a minőségi alapanyagokat ettől az egyszerű, csodálatos tésztaételtől!

Az egyediséget felfedni, és nem elfedni kell... 

Hogy mivel koccintanak egy csütörtök esti céges party vagy egy szombati legénybúcsú résztvevői a Király utcai Spílerben? Mi kerül a poharunkba, ha egy operaelőadás után betérünk az Andrássy úti Opera Caféba? És milyen italválasztékkal lehet kivívni a köztudottan szigorú minőségbiztosítási elveket valló ikonikus sztárséf, Jamie Oliver elismerését? Aki minderről mesél: Fekete Csaba, a neves fővárosi vendéglátóhelyeket és szállodákat üzemeltető Zsidai Group sommelier-je, akivel a Budai Várban, a Baltazár Étteremben találkoztunk.

Rakott kelkáposzta 

Zöldséges is, húsos is, no meg gyors is ez a pompás egytálétel. Ebédre és vacsorára is ajánljuk. A hozzávalókat mindenki ízlése és kedve szerint variálhatja.

Tex-mex töltelékkel sült kápia paprikák 

Volt egy íz-elképzelésem, egy olyan villásreggeli képem, ami eltér a sima hétköznapiaktól. Lehet, hogy meghökkentő, de higgyétek el, fantasztikus lett a végeredmény. Egy kísérlet, ami bejött a kis családomnak - és nekem is.

Mustárkapitány hústekercse 

A különféle hústekercsek szeretete egészen a gyerekkoromig nyúlik vissza, Apukám nagy mestere ezeknek az ételeknek. Amikor megkérdezte, hogy mi legyen az ebéd gyakran kértünk hústekercset.

Spenótos, sonkás, gombás pizza 

Ha szeretsz pizzát rendelni, akkor annál csak az a jobb, ha Te csinálod az egészet. Friss, kreatív és nagyon finom fogás, amit tök jó a családdal összehozni.

Megújult díszlettel jön az Ízes élet második évada 

Március 6-tól a Super TV2-n jelentkezik az Ízes élet új évada. A megújult díszletben forgatott gasztro-műsor legújabb epizódjai Marton Adrienn és Pataky Péter vezetésével továbbra is a legújabb konyhai trendeket, recepteket és trükköket mutatja be.

A Konyhakiállításon mutatkozott be a legújabb elektromos hajtású autó 

Elektromos hajtású autózás, és a Konyhakiállítás elsőre talán két egymástól távol álló dolognak tűnhet, de nem akkor, ha a Kenwood is  szerepel a történetben. Az angol cég idén rendhagyó módon demonstrálta Titanium XL készülékének erejét, és egy 700 kilogrammos Mini autót húztak el kizárólag a konyhai robotgép motorjával.

Baconbe tekert szűzérme 

Szűzérmét nem minden nap készít az ember, mert nem ez a legolcsóbb húsfajta, és ha nagyobb mennyiséget kell főznünk, szűzpecsenyéből igencsak drágán jönnénk ki. De ha tehetjük, használjuk bátran, mert igen nemes húsféleség. Ne klopfoljuk, ne süssük túl!

Diós kevert sütemény 

Kiváló, egyszerű sütemény kávé, tea mellé, nincs benne semmi extra, de pont ez az a fajta édesség, amire vasárnap délutánonként szükségünk van.

Rosé kacsamell piros bogyós öntettel, rizottóval 

Kacsamell recept következik, mert a combon túl mostanában a rosé kacsamell is nagy kedvencem lett. A kényelmes főzésnél egy jobb dolog van még, ha azt a bizonyos nagyon finomat ráadásul rövid idő alatt készíthetjük el. Garantált a siker, mind a 10 ujját megnyalja majd mindenki, annyira finom.

Határtalan minőségi gasztronómia 

A hazai gasztronómia legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat, és vendégül hívja a környező országok sztárséfjeit, hogy mást ne mondjunk, itt lesz a nemrégiben a világ legjobb női séfjének választott Ana Roš, aki Szlovéniából érkezik majd. Az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 18-21. között a megszokott helyre, a Millenáris Parkba csalogatja a kulináris kalandorokat, ahol ezúttal a mangalica és az eper kerül majd a figyelem középpontjába.

Sárgaborsó krémleves 

Egy laktató, tápanyagokban gazdag leves, amely nagyon könnyen, minden különösebb főzési tudás nélkül elkészíthető.

Sütőtökös gnocchi egészségesen 

Nem hasonlít a boltban kapható gnocchikhoz, más lisztből, más hozzávalókból készül, más lesz az állaga és az íze is, nagyon finom puha, újramelegíthető. Nagy előnye, hogy a maradék sült tökök hasznosításának is kitűnő, ízletes módja.

Ha kész vagy a frissenszűrtre... 

Már pasztőrözetlen formában is élvezhetjük a világos sör karakteres ízét! Az Arany Ászok Frissenszűrt egyedi eljárással készül, így minden cseppjében a friss, pasztőrözetlen sör ízét és zamatát adja, miközben hűtés nélkül is hosszan eltartható.

Márti bajor borjúérméi barna sörös mártással 

Bőven este hét után ülnek le a bajorok megszokott kiskocsmáikban, hogy egy finom vacsorával tegyenek pontot a nap végére. A fogások nagyon tartalmasak! Ezt a fogást Dasingban, az egyik helyi fogadóban kóstoltam. Nem először jártam ott, akkor a kemencés sült csülök kápráztatott el! Most sem csalódtam!

Császármorzsa gluténmentesen 

Édes is, mentes is, ráadásul finom is. Ennek a császármorzsának az az előnye, hogy nem egy,  a mindenki által ismert, búzadarás receptet kellett átalakítani, hanem egy egészen új megvilágításba helyezi a császármorzsát. A búzadara hátránya ugyanis, hogy a gluténmentes konyhában legfeljebb rizsdarával lehet helyettesíteni.

Kevert süti gyümölccsel 

Sok pozitívuma van ennek a sütinek. Egyrészt az elkészítési ideje mindössze egy óra. Összeállításához elég egy edény. Ráadásul készíthetjük friss gyümölccsel, befőttel vagy fagyasztottal, mindenhogyan finom lesz.

Hazai csodacsirkével készül a Konyhakiállításra a Bocuse d'Or két fenegyereke 

A Konyhakiállítás három napja igazi földi paradicsom lesz a kulináris élvezetek rajongóinak, hiszen minden standon másféle izgalmas fogás készül majd a legismertebb hazai séfek és gasztrobloggerek kései alatt.

Olasz polpettone gluténmentesen 

Polpettone magyarul egybesült fasírt, kicsit hasonlít a Stefánia vagdaltra, csak a fűszerezése sokkal gyengédebb és olaszosabb. Ez a változat pedig hús nélkül készült.

A legfinomabb gombóc szomszédainktól 

Ausztriában találkozhatunk ezzel a gombóc fajtával, és bár az osztrákok nem elsősorban konyhaművészetükről híresek, járjunk utána, gombócban elég erősek-e?

Óriás gnocchi 

Minden népnek megvan a maga burgonyás galuska receptje, bár az olaszok járnak élen a gnocchi készítésben. Észak-Olaszországban nagy kedvenc ez a változat, jóféle vörös borral öblítik le. Ez a recept is bizonyítéka annak, hogy a legegyszerűbb a legjobb.

Császári desszert 

Ferenc József kedvenc édességével ma már főleg az osztrák sípályák hüttéiben találkozunk, pedig az otthon is pillanatok alatt elkészíthető. A MOM Park Paulaner séfjének autentikus receptje segít, hogy valódi császári desszertet varázsoljunk az asztalra.  

Peperonata 

Az olaszok egyik remek étele, állagát talán a mi lecsónkhoz lehetne hasonlítani, Virslivel, friss kenyérrel igazi csemege.

Narancsos, zabpelyhes keksz 

Ha a kekszhez való lisztet zabpehellyel keverjük, valamelyest csökkenthetünk az édesség szénhidrát mennyiségén, ezért megfontolandó a zabpehely használata.

Rozmaringos, fehérboros csirke szőlővel és őszibarackkal 

Csirkecomb felhasználásával száz és száz féle ételt készíthetünk, ne elégedjünk meg csak azokkal a receptekkel, amelyeket már évek óta főzünk, kutassuk mindig az újat!

Fahéjas csiga 

Sokan azt gondolják, egy fahéjas vagy kakaós csigát elkészíteni otthon túl nehéz feladat. Pedig nem kell hozzá más, mint 2 óra szabadidő, és máris falatozhatjuk a langyos, édes csodát.

Mézes szezámmagos céklasaláta 

Hamisítatlan téli salátát ajánlunk, hisz mind a répa, mind a cékla ilyenkor is könnyen és olcsón beszerezhető. Ez a színpompás saláta amellett, hogy nagyon finom, ráadásul még a szemnek is kellemes!

Zöldborsó-krémleves 

Az egyik legjobb találmány a mirelit zöldborsó, amiből számtalanféle ételt készíthetünk percek alatt. Az egyik ilyen a zöldborsó-krémleves, ami üde színével és intenzív ízével mindenkit lenyűgöz.

Mediterrán lencseleves 

Csicseriborsó, bab, lencse, fekete szemű menyecske... dúdoljuk a népszerű gyerekdalt. De ne álljunk meg az éneklésnél, főzzünk lencsét, mert egészséges, olcsó és finom.

Molnárka 

Tudod, ez az a kicsit édes péksütemény, amibe sonkát, sajtkrémet szoktak tölteni, díszítésképp jöhet egy kis salátalevél, és kész is a büfé szendvics. Reggelire nagyon szeretjük, pont azért, mert a kissé édes tésztának nagyon jól állnak a sós felvágottak, krémek.

Ki nyerte az Év Étterme díját? 

Mindkét Costes étterem, a Costes és a Costes Downtown csapatának volt miért örülnie a hétfő esti Dining Guide díjkiosztón: a Ráday utcai étterem a legmagasabb, 93 ponttal végzett az élen, míg a belvárosi Downtown 91 ponttal holtversenyben a harmadik lett.