ételek cikkek

Főzzünk juhtúrós galuskát és még...
Régen elmaradhatatlan toros étek volt a juhhúsos kása. Mondták is, ha eltávozott az árnyékvilágból: "megfőzték a torkásáját".Aztán a juhtúrós galuska és egy balkáni sütemény, a baklava receptje. Nagyon finomak!

Egyszerűen finom egytálételek - 15 perc alatt -receptekkel!
Apró fortélyokkal rövid időn belül elkészülnek ezek az ételek, az eredmény minden esetben tökéletes lesz, sőt gyakran meg sem lehet különböztetni a házilag készült fogásoktól.

Almás palacsinták - pongyolában és pucéran!
Gyermekkorom egyik kedvenc vacsorája volt az "alma pongyolában" és az almás palacsinta. Isteni finom, laktató és tápláló! Kevesebb is elég a szokásos adagnál.

"Nem lehet abbahagyni csirke"- recept. Isteni!
Csirkét sokan, sokféleképpen készítenek. De ez a gyors és egyszerű változata annyira finom, hogy sosem lehet abbahagyni...Karfiolsalátával ajánljuk! Egészségükre!

Isteni frissítő leves - uborkából!
Meleg napokon nem csupán hideg gyümölcslevest készíthetünk, hanem hanem vitaminban gazdag zöldségeset is. Ki gondolná, hogy az uborka a befőttesüvegen kívül is isteni?

Hogyan kell otthon kenyeret sütni?
Rég az a rémálmom, hogy egyszer csak rákényszerülök másképp túlélő lenni, egy vészhelyzetben... És én nem tudok kenyeret sütni, és még sorolhatnám, de azokat talán megoldanám, hiszen kreatívan is tudok főzni. De, gázsütővel, ha lesz, vagy bármivel....nos találtam erre is receptet az Új Szó portálon.

Különleges ízű, egyszerű halételek - percek alatt!
Ha unod már a szokványos sült és rántott halat, most ajánlunk néhány nagyon gyorsan elkészíthető, ízletesen magyaros különlegességet. Mindenki kedvence lesz!

Citromos-boros halkocsonya
Citromos-boros halkocsonya. Finom hűvösen, ebédre, vacsorára, bármikorra! Friss kenyérrel, kevés joghurttal kikevert majonézzel kínálom. A száraz fehérbor el ne maradjon mellőle!

Süss! Áfonyás-túrós minikalácsot
Meglepve látom, hogy környékünkön a legkisebb zöldségesnél is kapható már a friss áfonya. A túróval különlegesen finom ízhatást ér el ez a gyümölcs. Süssünk belőle -Áfonyás-túrós minikalácsot-, délutánra!

Bősárkányi pulykamell rántva
Gyakorlatilag ez egy karfiollal töltött pulykamell kirántva, különlegesen fűszerezve. Rendkívül harmónikus így az íze. Laktató, ám mégis könnyű. Köretnek krumplipürét ajánlunk.
Alföldi rakott palacsinta
Ebben a nagy hőségben palacsintát sütni? Öngyilkosság mondják sokan. De mit tegyek, ha ezt kívánom és az egész családom így van vele. Már másnaponta sütök, gyümölccsel lezárva az evést. Jó étvágyat Önöknek is!
Egyszerű -Gombaleves Laci kedvére
Egy egyszerűen elkészített levest, gombalevest ajánlunk a mai főétel előtt! Kezdő háziasszonyoknak ajánlom. Nagyon könnyen arathatnak vele sikert! Nehéz elrontani.
Isteni!-Barátfülés húsleves
Különleges alkalmakra való ez a leves, de bogrács hiányában a tűzhelyen megfőve is mennyei étel. A Barátfülés húsleves szintén a húst hússal kedvelőknek ajánlott!
Búzasörleves meccsnézéshez
A Búzasörlevestől nem csak a kedved lesz jobb, de a zeller jót is tesz majd az éjszakádnak. Igaz ez a leves még nem lesz elég, még valamit kínánunk utánna.
Isteni, finom szendvicskrémek vacsorára
A szendvics a világ egyik legegyszerűbb étele. Ráadásul változatos is, hiszen azt teszünk rá, amit csak szeretnénk. Most néhány gyorsan elkészíthető szendvicskrémet ajánlunk Önöknek.
Angol sajtleves
Nagyon egyszerűen elkészíthető a sajtleves és sokunk kedvence. Hogy mitől angol, azt ne kérdezzék.Tápláló, gyorsan elkészül és finom, ez a lényeg, nem?
Ezt a tíz ételt feltétlenül meg kell kóstolnod!
Pár évvel ezelőtt a BBC szavazásra bocsátotta, hogy melyek azok az ételek, amelyeket feltétlenül meg kell kóstolnunk életünk során. Nézzünk most a top 50-ből egy kis ízelítőt.
Nyársra húzva, roston és grillezve -hal receptek!
Kellemes nyárestéken, baráti társaságokba verődve nincs jobb szórakozás egy vidám hangulatú kerti partynál. A legkönnyebb és legegészségesebb étel ilyenkor a hal, akár nyársra húzzuk, vagy akár roston, grillen sütjük.
Szójás spagetti gorgonzolás mártással
A spagettit boltban is megvásárolhatjuk, de az otthon készített az igazi. A szója, mint tudjuk egészséges és könnyű, és a szójás spagetti gorgonzolás mártással pedig igazi csemege.Próbálja ki!
Ördöglánycsirke recept
Ez az ókori eredetű, római étel igencsak látványos és finom. Az étel neve (olaszul pollo alla diavola) állítólag onnan eredeztethető, hogy egy ördöglány találta ki, no és „pokoli kellékek", parázs meg füst kell hozzá.
Ilyen a lusta asszony rétese! Süsd meg!
Szeretnék ajánlani egy nagyon finom, nagyon egyszerű, gyors süteményt annak, akinek nagyon nincsen ideje. Gyorsan, finom édességet tud varázsolni a vasárnapi ebéd után, vagy csak úgy.
Ha kövérnek látod magad, menj az USA-ba!
Az érintetteknek csak a fele hiszi, hogy valóban sovány, áll a francia népességkutató intézet (Ined) tanulmányában. Ezzel azonban Franciaország lényegesen különbözik más EU államoktól.
A pálinka a mi igazi szenvedélyünk
Évszázados hagyománya van hazánkban a pálinkafogyasztásnak, és a tradíciók mellett az aromás ital manapság divatossá is válik. A modern, tiszta, illatos párlatoknak helyük van egy baráti beszélgetésen éppúgy, mint bármilyen elegáns vacsoraasztalnál.
Tarhonya bécsi szelet - egy édes finomság
Magyarországon a harmincas években a tarhonya népszerűsítésére számos akció, különleges, érdekes kezdeményezés született. 1933 augusztusában például a Szegedi Hét keretében Tarhonya- Nagygyűlésen népszerűsítették. Ez most egy édes recept!
Legyen ma fondü vacsorára!
A tűz körülülése őseink mindennapjaihoz nyúlik vissza - a múlt század elején Svájcban feltalált fondü-szertartás is ezt a hagyományt élesztette újjá. Hangulatossá tehetjük téli estéinket ennek a különleges, finom ételeknek a segítségével.
Bárányborda sógor módra -vacsorára
Az igazi húsvéti asztalon kell, hogy legyen bárány, sonka, nyúl, retek és tojás. Íme egy egyszerű bárányborda recept, amelyet akár előre is elkészíhetünk. Jó étvágyat!
Gyors ínycsiklandozó ázsiai étel - lustáknak!
Valami igazán izgalmas, fűszeres ízre vágysz? De ne tartson tovább 20-30 percnél, amíg összeütöd, igaz?
Tárkonyos bárányragú leves
Az ilyen tartalmas levesek sokkal ízletesebbek lesznek, ha nem egyszerre öntjük fel sok vízzel.
Forróságot kínálunk hétvégére!
Ebben a dermesztő hidegben az ember nem vágyik másra, mint hogy a kandalló mellett ülve forró levest kanalazzon. Ha előbbi nincs is a lakásunkban, utóbbival könnyedén felmelegíthetjük magunkat. Íme három nagyszerű, különleges leves receptje.
Keverj magadnak egy remek Bloody Maryt!
A finnországi Oulu Egyetem szakemberei kimutatták, hogy a Bloody Mary koktélban megtalálható paradicsomlé véd a szív- és érrendszeri betegségektől. Fel is került a legegészségesebb italok tízes listájára! Keverj magadnak egyet, Te is!
Pörögj fel ma egy forró-jeges kávéval!
Forró is, jeges is... Hogyis van ez? A Nespresso kávéja Téged is felpörget. Elkészíteni nagyon egyszerű, próbáld ki!
Főzz egy jó almás-gyömbéres kávét!
A Nespresso kávé-különlegességeiből most egy gyógyítva felpörgető finomságot ajánlunk. Egyszerűen elkészíthető, otthon is!
Főzz magadnak egy jó fűszeres-kólás kávét!
Ezt a különleges fűszeres-kólás kávét, bárki elkészítheti otthon is. A Nespresso kínálatából ajánljuk!
Így készül a gesztenyés kávé! Kattanj rá!
A Nespresso igazi különlegességekkel kápráztatja el kávéimádó közönségét. Ezt a gesztenyés variációt bárki elkészítheti otthon! Felpörget!
Provence-i újévi bélszínszeletek
A franciáknál a karácsonyi főmenü igen változatos, szinte tájanként más és más a főétel.Most Provence vidékéről ajánlunk egy finom marhasültet.
Narancsos baklava - desszert az ünnepi asztalra
A görögök karácsonyi menüsorából elmaradhatatlan desszert a narancsos baklava. Érdemes kipróbálni, talán nálunk is beválik.
"Cacciucco" tengeri halleves - Olaszországból
A karácsonynak és az újévnek nálunk és a világ minden táján megvannak az évszázados hagyományai és étkezési szokásai. Olaszországból most egy különleges hallevest ajánlunk!
Libamájpástétom szarvasgombával és fügelekvárral
A franciáknál a karácsonyi főmenü igen változatos, szinte tájanként más és más a főétel. Van, ahol a pulykát kedvelik, sok helyütt tálalnak fel ilyenkor vörösboros marhasültet, sült libát vagy valamilyen halételt, és nem ritka az osztriga és az éti csiga sem.
Bárányborda citrommal fényezve
Angliában a karácsonyi főétel a pulyka, többnyire gesztenyével töltve. A 17. századtól került az ünnepi menüsorba, és e főfogás után a sorban következő elmaradhatatlan étel a karácsonyi puding. Ez utóbbinak számos változata készül vidékenként, a legfőbb alkotóelem, az ökörvese faggyú azonban egyik receptből sem hiányzik.
Receptünk vasárnapra: egy finom és gyors vadétel!
Az ősz a vadételek szezonja. Általában nem könnyű elkészíteni, de azért akad kivétel, mint ez a recept is, Gundel Károlytól.
Ínycsiklandó szalonnás burgonya - grillen
Ínycsiklandó, könnyed nyári fogás egy grillpartihoz, ráadásul hamar elkészíthető!
Cékla saláta - másképpen!
A céklát többnyire csak a magyarosan elkészített, ecetes-vizes saláta formájában ismerjük. Pedig a frissen vásárolt céklából azonnal is készíthetünk isteni salátát.
A legegyszerűbb és legfinomabb almás receptek
Az alma a legnagyszerűbb gyümölcs: ízletes, zamatos és szinte minden bajra jó. Ráadásul télire is elrakható, bár mindenképpen csak a teljesen épeket tároljuk. A benne található vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, ballasztanyagok igen jótékonyan hatnak a szervezetre. Bélfertőtlenítő: elpusztítja a baktériumokat, csökkenti a gyulladást. Receptjeink alapján süssünk-főzzünk finomakat. A siker nem marad el.
A világ legfinomabb szendvicse - könnyű, nyári falat
Ezt a szendvicset mindenki dicséri, aki csak megkóstolta. Igaz, ahhoz, hogy megízleljük a gasztronómiai különlegességet, legalább száz dollárnak, vagyis húszezer forintnak kell a zsebünkben lapulnia. Ez ugyanis a világ legdrágább gyorsétele.
Egy igazi recept! Sarma, vagyis töltött káposzta horvát módra
Bár az előkészítéssel és a főzéssel együtt több, mint 2 órát vesz igénybe, de különben könnyű elkészíteni ezt a tipikusan horvát ételt.
Idd végig! A proseccotól a grappaig..
Az olaszok nem csupán finomakat enni szeretnek, hanem az étkezést kísérő italokra is figyelnek. Neves bortermelő országként az étkezésekhez elsősorban bort fogyasztanak. Minden vidéknek megvan a maga - főleg vörös - asztali bora, mely könnyű, friss és általában alacsony alkoholtartalmú. Merthogy autóvezetés ide, tilalom oda - az olaszok bizony megisszák a maguk 1-1 pohár borát az ebédhez is.
Készíts üdítőt házilag, másképpen!
Az ügyesebb háziasszonyok már elkészítették a saját málna, eper szörpjeiket, s a bodzának is itt van már a szezonja. Íme azonban néhány tipp a hagyományos házi üdítők frissítőbbé, változatosabbá tételéhez azoknak, akiknek nincs tehetségük, vagy idejük szörpöket készíteni.
Frissítsük magunkat koktélokkal! Mixelj magad!
A kánikulában gyakran kívánjuk, bárcsak támaszthatnánk éppen egy bárpultot egy karibi luxusszállodában, de legalábbis örömmel kortyolgatnánk egy-egy hűsítő koktélt. Szerencsére ehhez azért nem okvetlenül kell mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk, akár még el sem kell utaznunk, hiszen magunk is könnyen válhatunk botcsinálta mixerekké.